Vått og grått i Førre i dag. Verre skal det bli. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Vått og grått i Førre i dag. Verre skal det bli. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Vått? Verre skal det bli

NVE har sendt ut varsel om flom, gult nivå for Vestlandet og det inkluderer blant annet Tysvær.

Lei av regnet. Ingen lysning å se og natt til mandag kommer det så mye nedbør at det er sendt ut et varsel som også omfatter Tysvær. Det er også fare for jordras både i Tysvær og Vindafjord.
NEV:
Mandag og tirsdag er det ventet kraftig regnvær over store deler av Vestlandet. Mange steder er allerede vannføringen høy og regnværet som er ventet vil føre til ytterligere vannføringsøkning. Vi venter at vannføringen i bekker og elver vil øke og nå gult aktsomhetsnivå i løpet av mandag og/eller tirsdag. Vannføringen antas å være på det høyeste i løpet av tirsdag. Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i regulerte vassdrag.