Mein Schiff 4. Foto: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Mein Schiff 4. Foto: Destinasjon Haugesund & Haugalandet

Så var det slutt for i år

Cruisesesongen i Haugesund avsluttes denne uken. Dermed er det også slutt på besøkene i Tysvær for denne gangen.

Torsdag klokken 08:00 ankommer det spanske cruiseskipet ”Monarch” med 2760 spanjoler om bord. «Monarch» besøker Haugesund for 2. gang i år.
Hun ble bygget i 1991 som ”Monarch of the Seas”. Skipet har stort sett seilt i karibiske farvann, inntil det spanske rederiet Pullmantur overtok henne i 2013.
«Monarch» er på 73.937 brutto tonn, er nær 270 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.760.
Skipet blir liggende i Haugesund i 10 timer mens passasjerer besøker byen og drar på utflukter på hele Haugalandet

Fredag klokken 23:00 avreiser siste cruiseskip fra Haugesund i år. Det er en det tyske skipet «Mein Schiff 4» som takker av cruisesesongen for Haugalandet sin del. Hun ankommer Garpeskjærkaien klokken 13:00, og dette er hennes femte anløp i årets sesong.
«Mein Schiff 4» er bygget i Finland for tyske TUI Cruises, og ble tatt i bruk i mai i fjor. Hun er på 99.430 brt, er 293 m lang og kan ta i overkant av 2.500 passasjerer.

«Det har vært en god sesong på mange måter, med mange hyggelige gjester fra hele verden som har besøkt byen og Haugalandet. Mange fortjener en stor takk etter en vellykket cruiseseong. Det er gjort en kjempejobb fra involverte parter. Fra øyene i vest til Røldal i øst, fra Sveio i nord til Skudeneshavn i sør. De har alle fremstått som meget profesjonelle og som et godt vertskap. Dette har bidratt til at vi har mottatt mange flotte tilbakemeldinger fra passasjerer og rederier. Dette legger et godt grunnlag når vi nå planlegger neste års sesong. 13. februar 2017 er vi igjen klar til å ta i mot det første cruiseskipet med sine gjester til Haugalandet. 2017 blir et rekordår for Haugesund som cruisehavn med sine 32 anløp og nærmere 62.000 passasjerer. Vi gleder oss»

Destinasjon Haugesund & Haugalandet