Alle høringssvarene fra lokallagene og sideorganisasjonene peker på renominasjon av Olaug V. Bollestad og Geir S. Toskedal. Foto: Markus/Bitmap
Olaug V. Bollestad, 58 år, landbruksminister, Gjesdal er toppkandidat, mens Geir S. Toskedal takker for seg. Foto: Markus/Bitmap

Solid tillit til Bollestad og Toskedal

Alle høringssvarene fra lokallagene og sideorganisasjonene peker på renominasjon av Olaug V. Bollestad og Geir S. Toskedal, sier leder av valg- og nominasjonskomiteen Bjørg Tysdal Moe. De er begge ydmyke for tilliten der er vist av lokallagene, og begge har takket JA til gjenvalg, sier Tysdal Moe.

Komiteen har nå sendt ut 2. høring til Rogaland KrFs lokallag. Høringen som er sendt ut viser at valg- og nominasjonskomiteen ønsker at Olaug V. Bollestad, Geir S. Toskedal, Marie Ljones Brekke og Olaus Trygve Bjuland skal stå på de 4 første plassene på stortingslisten til Rogaland KrF, sier Tysdal Moe.

I første høringsrunde fikk valg- og nominasjonskomiteen innspill fra 23 av KrFs 25 lokallag, samt fra KrFU og KrF Kvinner. Bollestad og Toskedal er med små nyanser ønsket av alle høringsinstansene. Marie Ljones Brekke og Olaus Trygve Bjuland har også solid støtte i Rogaland KrFs partiorganisasjon.
Valg- og nominasjonskomiteen hatt samtaler med aktuelle kandidater, og en enstemmig komité, ber lokallagene nå ta stilling til komiteens forslag på de 10 fremste på stortingslisten. Listen ser slik ut:

1. Olaug V. Bollestad, 54 år, sykepleier/stortingsrepresentant, Gjesdal

2. Geir S. Toskedal, 62 år, rektor/stortingsrepresentant, Karmøy

3. Marie Ljones Brekke, 28 år, lærer, Stavanger

4. Olaus Trygve Bjuland, 19 år, student, Hå

5. Per Kåre Foss, 52 år, sjefingeniør IT, Sola

6. Oddny Helen Turøy, 42 år, lærer, Sandnes

7. Henrik Halleland, 48 år, bonde/ordfører, Finnøy

8. Anne Kristin Bruns, 53 år, barnevernspedagog, Stavanger

9. Jonas Andersen Sayed, 19 år, student, Sokndal

10. Tom Landås, 57 år, daglig leder i Skåre menighet, Haugesund