Politiet aksjonerte mot flere adresser i Søre-Tysvær denne helgen etter mistanke om smulgling og salg av smuglet alkohol. Illustrasjonsfoto: Tollvesenet
Stadig flere er arrestert i smuglersaken. Illustrasjonsfoto: Tollvesenet

Åtte pågrepet etter politiaksjon

Torsdag gikk politiet til aksjon og pågrep en person mistenkt for salg av ulovlig impotert alkohol i Søre-Tysvær. I løpet av helgen er en til arrestert og fremstilt for varetekt. I alt åtte personer er til nå siktet.

– Dette var en så omfattende sak, som politiet har kjent til, at vi nå valgte å slå til. Dette er salg og videresalg av ulovlig importerte varer som skulle vært lagt fram for toll, noe som ikke er gjort. Det er snakk om alkohol i relativt store mengder. Vi aksjonerte i deler av Søre-Tysvær, men dette er en sak som gjelder hele Haugalandet, og som omfatter svært mange personer. Vi har avhørt mange og vil fortsette med det i dagene som kommer. I den anledning vil vi bare ha sagt at de som tar kontakt og legger kortene på bordet, vil ikke bare gjøre det lettere for oss, men også seg selv, sier Torbjørn Nervik i politiet.
– Er dette organisert på noen måte, eller litt mer tilfeldig kjøp og salg av alkohol?
– Jeg ønsker ikke å komme med så mange kommentarer i denne fasen av etterforskingen, men det jeg kan si er at det virker som at det er rimelig godt organisert.
– Av nordmenn, eller er det utenlandske ligaer som står bak dette?
– Så langt tyder dette på nordmenn.

Rykteflom
I Løpet av helga har Tysvær Bygdeblad fått en rekke henvendelser fra folk som har sett politiet i aksjon, eller som har hatt tunge timer etter at dette ble avslørt. En rekke kjente navngitte personer skal være involvert, noe som selvsagt er svært belastene i et relativt lite samfunn.
– Slik vil det nok dessverre være i en slik situasjon. Vi aksjonerte som sagt på torsdag og har etter det fulgt opp saken. At dette vil få etterspill, både rettslig og i nærmiljøene er neste selvsagt. Her er det svært mange som på en eller annen måte er involvert, sier Nervik.

Les mer om saken i papiravisen på torsdag