Håkon Bådsvik er årets beste på spillerbørsen i Bygdebladet. men det var Hugo Våland og Klepp som vant serien. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Håkon Bådsvik kan fort få det travelt i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Heltene var trette

Skjold har levert en heltemodig innsats i årets ultrajevne 4. divisjon. Men da laget fikk servert 1. plassen var det ikke mer krefter igjen til å slå Klepp, som dermed vant avdeling 3.

Skjold har i hele år slitt med å score mål, men har kompensert ved å holde tett bakover på banen. Slik var det også i finalen i Grinde.
– Vi burde strengt tatt scoret fem mål i starten av kampen, men nok en gang ble det veldig tydelig at vi ikke har en goalgetter i troppen. Vi har mange gode og jevne spillere. derfor er det fortjent at vi blir nummer tre, men utrolig kjedelig i en slik kamp som dette hvor alt blir servert oss av Kopervik som slår Djerv 1919, sier trener Håkon André Waage.
Det var en tydelig skuffet Waage som snakket med lokalavisene etter kampen.
– Spillere som i hele år har vist godt igjen og vært støttespillere, var ikke med i det hele tatt i dag. Slikt er selvsagt skuffende. Selv om vi må være fornøyd med resultatene, så er det fryktelig kjedelig og avslutte på denne måten. I dag var vi sjanseløse etter at vi ikke fikk åpningsmålet, sier Waage, som nå har fått tilbud om å trene Skjold også neste år.
– Jeg har sagt at jeg skal svare etter sesongen er slutt. Akkurat nå er ikke noe godt øyeblikk å gjøre det på. Jeg må også få litt mer avklaing om hvem som er med videre, sier Waage.

Årets spiller
I papiravisen vår har vi i hele år gitt ut poeng til spillerne på Skjold og Stegaberg. Bestemann i år, som i fjor, var Skjold-keeper Håkon Bådsvik.
– Det var litt overraskende, men jeg trodde det ville bli en av oss bak. Vi har dessverre scoret for få mål i avgjørende kamper. Likevel fikk vi sjanse å spille om puljeseieren. Det skal vi være stolte av, sier Bådsvik.
– Det ble ikke akkurat noen toppkamp dette?
– Nei, huff det var en svak kamp. Men det må me bare glemme og heller glede oss over hvor bra vi egentlig har gjort det i år.
– Hva med keeper Bådsvik neste år?
– Jeg kom hjem fra Nest Sotra og Bergen for å spille med kompisene mine og å ha det kjekt. Akkurat nå har eg det himla kjekt, så det blir nok mer Skjold på meg, sier Årets Spiller.

Årets Spiller er ekslusivt for våre papairavislesere. Derfor kommer spillerbørs og mer om årets spiller og årets lag i papiravisen på torsdag.

Fortjent seier
Klepp scoret et mål i hver omgang og vant fortjent i en dårlig, men viktig kamp for begge lagene. Skjold mistet for mange baller i avgjørende faser, spesielt på midtbanen. det passet gjeste utmerket. Skjold hadde få om noen muligheter til å utlikne, og fikk også Alexander Gundersen utvist (to gule) mot slutten av kampen.

Dermed vant Klepp foran Djerv 1919, med Skjold på 3. plass.

Hans Gunnar Hansen og Odd-Arne Hettervik sjekker nettet og ser at Djerv 1919 sliter mot Kopervik. Til liten nytte.

Hans Gunnar Hansen og Odd-Arne Hettervik sjekker nettet og ser at Djerv 1919 sliter mot Kopervik. Til liten nytte.

Kampfakta

Skjold 0 (0)
Klepp 2 (1)
4. div., avd 3. siste serierunde
0-1 Simen Andresen (35)
0-2 Hugo Våland (84)
Dommer: Tomas Tjelle, Forus og Gausel
Tilskuere: 125