Travelt for politiet

Det har vært en travel natt for politiet. Her er nattas logg.

Politilogg for Sør-Vest politidistrikt – Haugesund OPS

2230 – 3 gutter tatt for ulovlig innstigning på et varelager på Stord
3 gutter i 15 og 16 års alderen tatt for innstigningstyveri fra et lager i Leirvik sentrum. Politiet har vært i kontakt med guttene samt Deres foresatte som vil bli innkalt til avhør/samtale ved en senere anledning. De hadde fått tak i en kode til en dør og borttatt mye sjokolade, chips og en del flasker med cider.

2300 – Melding om full fest og høy musikk på en adresse i Haugesund sentrum.
Politiet har vært på stedet, men da var det stille og rolig. Festdeltakerne hadde mest sannsynlig dratt til en av byens utesteder.

2355 – Melding om full fest og høy musikk i søre bydel – Haugesund
Politiet har vært på stedet, men her var det også stille og rolig. Festdeltakerne hadde mest sannsynlig dratt til en av byens utesteder.

0030 – Melding om vanskelig gjest på et utested i Haugesund sentrum.
Politiet har vært på stedet og kom i kontakt med en mann på 25 år. Vaktene hadde nektet mannen adgang pga. av beruselse, men mannen hoppet likeså godt over gjerdet for å komme inn. Mannen bortvist fra Haugesund sentrum frem til lørdag kl 0800.

• Klokken 0125 ble samme mann påtruffet helt sør på Indre kai i Haugesund, dvs at han ikke hadde skjønt pålegget om å holde seg borte fra Haugesund sentrum frem til kl 0800. Han ble innsatt i drukkenskap og anmeldt for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet.

0030 – Mann i 20 års alderen innbrakt til arresten etter å ha kastet en flaske mot en politibil i Haugesund.
Patruljen var på vei til et annet oppdrag da det ble kastet en flaske mot politibilen i Karmsundgata i Haugesund. Flasken traff bakken og knustes like foran politibilen slik at det ikke ble noen skader på bilen. Gjerningsmannen var åpenbart beruset, lite samarbeidsvillig og innsatt i drukkenskap. Anmeldt for overtredelse av Strl. § 156 – Hindring av offentlig tjenestemann.

0150 – Melding om flere biler som grisekjører i Sveio sentrum.
Politipatruljen kom i kontakt med 2 bilførere som var i Sveio sentrum. De ble forklart konsekvensene av slik kjøring og deretter gitt en kraftig advarsel. Foreløpig ikke opprettet noen sak.

0230 – Mann i 40 års alderen bortvist fra Haugesund sentrum.
Politiet var vitner til en mann i 40 årene som knuffet med en annen mann i sentrum. Førstnevnte mann som var åpenbart beruset, ble bortvist fra Haugesund sentrum frem til lørdag kl 0600.

0240 – Mann i 20 års alderen innbrakt til drukkenskapsarrest etter bråk på utested i Haugesund sentrum.
Mann i 20 års alderen gikk til angrep på en dørvakt etter at han ble bedt om å forlate et utested. Politiet var allerede på stedet i annet oppdrag og var vitne til hendelsen. Mannen ble i utgangspunktet bortvist fra Haugesund sentrum, men «viste fingeren» til politiet i det han gikk inn i en taxi. Mannen ble derfor innbrakt til drukkenskapsarrest og anmeldt for ordensforstyrrelse samt forulemping av offentlig tjenestemann. Alkoholen var nok en medvirkende årsak til hans oppførsel.

0300 – Mann pågrepet etter å ha forsøkt å kjøre ned en polititjenestemann på Karmøy.
En motorsyklist prøvde å unndra seg en trafikkontroll ved å kjøre rett mot en polititjenestemann. Tjenestemannen klarte å komme seg unna, men mc fører måtte bremse kraftig ned når han skulle passere politibilen som stod parkert i veien. Motorsyklisten veltet i det han skulle passere politibilen, slik at fører ble pågrepet like etter. Fører slapp fra velten uten skader.
Fører anmeldes for kjøring i påvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort, ikke stoppet for trafikkontroll samt kjøring med falske kjennetegn. Fører var i besittelse av mindre mengder narkotika og vil bli anmeldt for forsøk på vold mot offentlig tjenestemann. Sitter nå i politiets varetekt.

På samme sted ble en kvinnelig bilfører i 20 års alderen stanset. Hun mistenkes for kjøring i påvirket tilstand. Nødvendige prøver tatt og førerkortet beslaglagt. Det ble gjort beslag av narkotika, slik at hun også er innsatt i politiets varetekt.

0400 – Melding om en mann som kastet takstein fra et hustak på Karmøy.
Politiet rykket ut og påtraff der en mann i 40 års alderen. Han hadde kommet seg ned fra taket, men forstod ikke hvorfor politiet rykket ut. Han ble formant og sent avgårde til egen bolig. Det var mindre skader på taket.

0600 – Melding om slagsmål på Sagvåg – Stord.
Politiet kom på stedet kl 0623 og da var det rolig. Patruljen er fremdeles på stedet.