Veldig bra innsats av Zekiye Cemsoylu Nyland i helgas KM i Vektløfting. Hun hadde som mål å klare innsatspremien, gullklokka, til Norges Vektløfterforbund. Denne klart hun med glans. Foto: Dag Rønnevik
Veldig bra innsats av Zekiye Cemsoylu Nyland i helgas KM i Vektløfting. Hun hadde som mål å klare innsatspremien, gullklokka, til Norges Vektløfterforbund. Denne klart hun med glans. Foto: Dag Rønnevik

Imponerende sterkt av Nyland

Zekiye Cemsoylu Nyland imponerte under helgas KM i Vektløfting. Hun hadde som mål å klare innsatspremien, gullklokka, til Norges Vektløfterforbund. Denne klart hun med glans.

– Veldig bra innsats av Zekiye Cemsoylu Nyland i helgas KM i Vektløfting. Hun hadde som mål å klare innsatspremien, gullklokka, til Norges Vektløfterforbund. Denne klart hun med glans og var hele 7kg over. Med pers i rykk, støt og sammenlagt må det sies at det er en veldig bra prestasjon så kort tid etter Nordisk. Hun er nå kun 3 KG fra Nordisk elitepremie. Jeg er sikker på at hun er god for 80kg i rykk og 100kg i støt pr i dag. Med disse resultatene er hun over Nordisk elitepremie, og vil være med å kjempe om kongepokalen på NM i Haugesund i 17-19 februar i 2017. Tysvær Vektløfterklubb er arrangør. Dette forutsetter at hun får trenet bra og er skadefri fremover, skriver leder Dag Rønnevik etter helgens KM..
Og fortsetter: – Det var også veldig kjekt at Tysvær Vektløfterklubb fikk 3 kretsmestere, 2 sølvmedaljer og 1 bronse. Samtlige av våre 8 deltakere perset.

KM/RC5 i Rogaland/Agder Vektløfterregion
Dette er skrevet av president i NVF Per Mattingsdal:
Zekiye Nyland løftet over kravet til Innsatspremien og Eskil Andersen med 3 nye, norske ungdomsrekorder
Årets KM ble det største i historien med 39 løftere i aksjon fra det som tidligere var Rogaland vektløfterkrets.
Forgrunnsfigurene var uten tvil Zekiye Nyland, Tysvær VK, og Eskil Andersen, Stavanger VK. Først ut var Zekiye med et lett rykk på 70 kg, neste rykk på 75 kg ble en miss. Imidlertid satte hun fart og eksplosjon inn i siste forsøk og da satt de 75 kiloene fint på plass. I støt var hun veldig tøff og begynte med 91 kg som ville bli likt med kravet til NVF’s innsatspremie på 166 kg sammenlagt. Dette var ikke noe problem. Hun fortsatte så med gode løft i støt på 95 kg og 98 kg. Sammenlagtresultatet 173 kg ga den glimrende poengsummen 244,06. Dermed kan Zekiye bli en av favorittene til Kongepokalen under NM senior på hjemmebane til vinteren.
Ungdommen Eskil Andersen, Stavanger VK fortsetter å imponere, denne gangen ble det tre nye norske ungdomsrekorder med 120 kg i rykk, 146 kg i støt og 266 kg sammenlagt. Løftene bar bud om at mer er i vente. 266 kg sammenlagt ga poengsummen 336,31 og er godt over NVF’s krav for deltakelse i EM junior i desember.
Det ble ellers satt et utall personlige rekorder. I ungdomsklassen jenter var debutanten Solveig Smistad, Haugesund VK, suverent beste løfter med 127 kg sammenlagt i 63 kg klassen.
Beste løfter i junior kvinner ble nok engang Kamilla Grønnestad, Haugesund VK, som med 700 gram kroppsvekt over 58 kg klassen fikk 60 kg i rykk 75 kg i støt og 135 kg.
I senior kvinner var omtalte Zekiye Nyland selvsagt best. Men Thu Tran, Hillevåg AK, rundet også 200 poengs grensen med 58 kg i rykk, 84 kg i støt og 143 kg i 63 kg klassen.
I veteranklassen kvinner var Jannicke Aasen, Hillevåg AK en stor positiv overraskelse og klarte 58 kg i rykk, 78 kg i støt og 136 kg sammenlagt i 63 kg klassen.
I ungdomsklassen var selvsagt omtalte Eskil Andersen, Stavanger VK suverent best og i junior var Andreas Klinkenberg, Hillevåg AK, best med 68 kg i rykk, 90 kg i støt og 158 kg sammenlagt i 62 kg klassen.
Kristian Helleren, Vigrestad IK gikk til topps i seniorklassen der han med en kroppsvekt på 89 kg løftet 120 kg i rykk og 146 kg i støt og vant 94 kg klassen. På de neste plassene fulgte klubbkameratene Ørjan Hagelund og Jon Peter Ueland.

Resultatene:
Kategori Vekt Rykk, Støt plassering
SK 58 Zekiye Cemsoylu Nyland 75, 98 1.pl
UK 69 Lone Austerheim 38, 43 2.pl (pers i rykk, støt og sammenlagt)
JK 53 Alice Bråtveit Kirketeig 35, 41 1.pl (pers i rykk, støt og sammenlagt. Et veldig godt forsøk på 38 i rykk)
JK 58 Serina Eikemo Kallevik 43, 50 1.pl (pers i rykk, støt og sammenlagt)
JK +75 Christense Våge 32, 41 2.pl (pers i rykk, støt og sammenlagt)
SK 69 Marry Annlaug Mikkelsen 29, 37 4pl. (pers i rykk, støt og sammenlagt, 1 stevne)
SM 94 Alexander S Vika 77, 101 3.pl (pers i støt)
SM +105 Jan Egil Austerheim -, 140 (Uten resultat men pers i støt)

Fra venstre: Alice Bråtveit Kirketeig, Christense Våge (Bak), Lone Austerheim, Alexander S Vika (bak), Zekiye Cemsoylu Nyland, Marry Annlaug Mikkelsen (Bak), Serina Eikemo Kallevik, Jan Egil Austerheim (Bak) Foto: Dag Rønnevik

Fra venstre:
Alice Bråtveit Kirketeig, Christense Våge (Bak), Lone Austerheim, Alexander S Vika (bak), Zekiye Cemsoylu Nyland, Marry Annlaug Mikkelsen (Bak), Serina Eikemo Kallevik, Jan Egil Austerheim (Bak)
Foto: Dag Rønnevik

skjermbilde-2016-10-16-kl-20-52-06