Kaptein Eivind Espevik og resten av Nedstrand er klar for 6. divisjon. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Nedstrand er klar for seriestart i 6. divisjon. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ingen tvil – Nedstrand er best

Nedstrand kan i kveld feire med bobler og kake at de er vinnere av 7. divisjon avdeling 5. 4-1 over Haugar 3 var mer enn nok. Stegaberg slo Nedstrand sin argeste konkurrent Djerv 19192, 9-2 på en skikkelig jubelkveld for Tysvær-fotballen i 7. divisjon.

– Det har vært en lang tur, men nå er vi i mål. Selv om vi en stund lurte på om det ble noen som rykket opp i år, så holdt vi motet oppe med at det var kjekt å vinne fotballkamper. Og det gjør at vi dag kan feire opprykk på hjemmebane etter 4-1-seieren, gliste toppscorer Tom Asheim.
Superspissen nøyde seg med ett mål denne gangen.
Om det var spenning før kampen ble den fort drept. Nedstrand var både ett og to hakk for gode for Haugar 3. Svein Inge Dalva ga hjemmelaget ledelsen før Haugar yppet seg med Espen Helland. Men det var det for gjestene som så at Tjærand Eide Milje, Tom Asheim og Audun Tendeland drepte kampen med tre scoringer, to av dem, før pause.

Stort for oss
Det var en litt preget kaptein som mottok publikums hyllest etter kampen. Med litt alkoholfri sjampis og et kakestykke i hendene var han tydelig stolt over laget og av bygda.
– Dette er stort for oss spillere, men også stort for alle de som kommer på kamp, kveld etter kveld. Hele bygda har en del av av dette opprykket. Nå gleder vi oss til KM-sluttspillet. I dag var ikke den beste kampen vi har levert, men du verden så kjekt det var likevel, smiler Eivind Espevik.

Litt over 100 hadde funnet veien en sen kveldsstund og alle var med på feiringen etter kampen.

Mer om kampen og festen i papiravisen på torsdag.

Stegaberg 2 tok seg av Djerv 1919 2 og vant hele 9-2 i det som for hjemmelaget ble en strålende kamp. Målene ble scoret av Jostein Lyngholm 4, Torbjørn Steinsland, Martin Husa, Ørjan Tørresdal, Vegard Stakland og Daniel Fjellstad.

Kakefest etter opprykket ble klart.

Kakefest etter opprykket ble klart.

Det ble ingen festforestilling, men Nedstrand-seier likevel. her er Tjærand Eide Milje i aksjon.

Det ble ingen festforestilling, men Nedstrand-seier likevel. her er Tjærand Eide Milje i aksjon.

Kampfakta

Nedstrand 4 (3)
Haugar 3 1 (1)
7. div. avd. 5
Nedstrand stadion
1-0 Svein Inge Dalva (12)
1-1 Espen helland (16)
2-1 Tjærand Milje (33)
3-1 Tom Asheim (44)
4-1 Audun Tendeland (80)
Dommer:Knut Langåker, Ferkingstad
Tilskuere: 125