Denne gjengen ønsket velkommen til barnehageåpning i tysværvåg. Foto: Signe Fjeldheim Tindeland
Denne gjengen ønsket velkommen til barnehageåpning i tysværvåg. Foto: Signe Fjeldheim TindelandBilde 1 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-03-33
Bilde 2 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-03-27
Bilde 3 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-03-21
Bilde 4 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-03-04
Bilde 5 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-02-49
Bilde 6 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-02-43
Bilde 7 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-02-38
Bilde 8 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-02-25
Bilde 9 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-02-15
Bilde 10 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-02-07
Bilde 11 av 12
skjermbilde-2016-10-27-kl-10-02-00
Bilde 12 av 12

Kjekk åpning

Tysværvåg barnehage arrangerte stor åpnings- og Løvefest mandag 24.oktober.

Denne dagen fikk barnehagen besøk av barnehagesjef Anne Lise Myrvoll, ordfører Sigmund Lier, rådgiver John – Fredrik Rognsvaag og byggeleder Kjell Bjørkheim.
Barnehagen har gått gjennom en større utbygging og er pr. nå den største barnehagen i Tysvær kommune. Barnehagen har økt sin kapasitet og kan, dersom alle plasser fylles opp ta i mot 119 barn. I løpet av utbyggingsprosessen, ledet av byggeleder Kjell Bjørkheim og rådgiver John- Fredrik Rognsvaag, har uteområdet til barnehagen blitt til en attraktiv lekeplass for nærmiljøet. I tillegg er barnehagen utvidet med en ny avdeling med navn Nordlyset. Det er også blitt plass til arbeidsrom, kontorer og pauserom i en lys og flott underetasje. Styrer forteller om et godt samarbeid med byggeleder Kjell Bjørkheim. Bjørkheim har gitt god informasjon underveis og er opptatt av at arbeid som ble utføret skulle være av høy kvalitet, noe styrer Anne Stine Askeland-Gjerde setter stor pris på.
De siste årene har det begynt stadig flere yngre barn i Tysværvåg noe som skyldes at området er et attraktivt område for unge familier. Det betyr også at barnehagen må tilpasse seg de behov de yngste har og som et resultat av dette har en i løpet av utbyggingen fått nye lokaler tilpasset for hvile. Alle barna har hver sin seng i barnehagen. I sengene merket med barnas bilde, finner en koser og tutter i alle varianter. Barnehagen opplever at barna finner seg godt til rette i sengen sin, der de sover under hver sin Klatremus dyne.
Barnehagen har lagt vekt på at de yngste og de eldste barn skal ha egne tilpassede områder. Lekeplassen er delt etter alder og barnehagen fått laget en prototype av et bord tilpasset de yngste. Styrer forteller om at utelekeplassen er mye i bruk også utenom åpningstid. Her er lekekasser åpne og ønsket til styrer er at barnehagen oppleves som en et møtested der familier kan bli kjent med hverandre. Å arbeide for å styrke fellesskapet barna mellom er viktig. I den sammenheng har barnehagen arbeidet lenge med «Være Sammen». Det å skulle bli en Løvebarnehage har vært et mål over tid. De ansatte har arbeidet mye med kompetanseheving og har også vært heldig å bli veiledet av Pål Roland i forhold til barnehagens pedagogiske ståsted. Barnehagen i Tysværvåg har lagt vekt på å ha en klar og tydelig organisering. Det bidrar til at en har reflektert over hva som skal være kvalitet i hverdagssituasjoner og som et resultat av dette ser en at det frigjøres ressurser som igjen bidrar til å øke kreativiteten i barnehagen.
Dette er også synlig på åpnings- og Løvefesten der barnas prosjekt «Livet på bondegården» er utstilt. Et gårdsbesøk kan gi mange inntrykk og i barnehagen finner en bilder av bondegårder, tovede dyr, ku i originalstørrelse i tillegg til to nyklekkede dverg Vaktler for å nevne noe.
Det å bli en Løvebarnehage har vært noe barnehagen har gledet seg til. Det var derfor viktig at dette skulle markeres på en høytidelig måte. Å ha besøk av selveste ordføreren og hun som var sjefen over alle barnehagene i Tysvær var stor stas. Pedagogisk leder Marian Alsaker fortalte hvordan ansatte arbeidet med barnegruppene for at de skulle bli kjent med Løveloven og hvordan en som voksne støtter barna i deres samhandling. For å markere dette arbeidet har alle barna satt sitt fingeravtrykk på en plansje for å vise at de følger Løveloven. Og for de som måtte lure så har både ordfører og barnehagesjef sverget på at de skal være snille og følge loven. Dermed ble det sang av barna, offisiell åpning, blomster – bamseoverrekking og avduking av barnehagen som Løvebarnehage og som om ikke det var nok hadde vi invitert alle foreldre og søsken til stor Løvekakefest. Kokken Anita Lønning stod for en stor Løvemarsipankake og i tillegg hadde foreldre bakt regnbuekaker og Løvekaker.
Historien om Regnbueløven ble dramatisert og det var en lydhør forsamling som fikk se de ansatte gå i rolle som figurer fra boken «Regnbueløvens fantastiske brøl». Det å få hilse på rollefigurene var både spennende og kjekt og ga en fin avslutning på en vellykket Løvefest.

Med vennlig hilsen
Anne Stine Askeland Gjerde
Styrer Tysværvåg barnehage