Kokketalentene Paul Steinar Dalaker og Clive Valdez vant Haugalandscupen Foto: Privat
Kokketalentene Paul Steinar Dalaker og Clive Valdez vant Haugalandscupen Foto: Privat

Kvalifisert til NM

Kokketalentene Paul Steinar Dalaker og Clive Valdez vant Haugalandscupen i dag og er dermed direkte kvalifisering til NM/Norgescup senere i vinter.

– Ser det har vært litt misforståelser, men det er slik at Norgescup/NM er fast i Stavanger på Jåttå vgs Det er som regel alltid i januar eller februar året etter, sier Dalaker.
Tysværbuen Dalaker kan du lese forresten lese mer om i denne ukens papiravis.
Først deltar utøverne i Haugalandscup. De som vinner der kvalifiserer seg for Norgescup/NM. Alle kokkemesterlaug i landet har egne cuper hvor de som vinner kvalifiserer seg til Norgescup-finalen, som altså er i Stavanger også denne gangen.

Dalaker har sendt oss dette referatet fra den spenennde kokkekonkurransen:
Dommerne var fornøyde med rettene våre men syns vi hadde fremhevet feil ingrediens på forrett og dessert. Smakene satt og vi leverte nesten på tid. Hovedrett 1 min overtid og dessert 5 min overtid.
Vi hadde beste kjøtt, beste potet og Audun Aase som var hoveddommet syns også vi hadde perfekt suffle.
Konkurransen fikk en tøff start for laget siden jeg kuttet meg stygt på mandolin, men etter 3 forsøk på å stoppe blødningen fikk jeg jobbe videre uten noen flere avbrytelser.
Meg og Clie + Lagleder Tore er fornøyde med det vi har prestrert, men syntes at enkelt ting har vært bedre på trening. Vi er takknemlige ovenfor Kokkenes Mesterlaug Haugalandet som arrangerer konkurransen, og Karmsund VGS som stiller med kjøkken