Hovedbilde Smarties-nett

Laget som samarbeider best

«Smarties» var så glade at de løp ned sperrebåndet foran scenen da de ble utropt til prisvinnere. Av totalt 47 lag i skandinavisk finale i FIRST LEGO League vant de samarbeidsprisen.

Av Eva Birkeland

Målet var å bli nominert, kanskje i teknologikategorien. Og om de vant en av prisene, skulle det jaggu snøbades etterpå. Nå var det ikke snø i arrangørbyen Bodø i forrige uke, men det kan ordnes på andre måter.
– Ice bucket challenge, gliser Eirik Clausen, som nå kan vente seg dusj fra en bøtte med isvann.
Lagene fra Sverige, Danmark, Færøyene og Norge (og ett fra Island) konkurrerte i kategoriene teknologi, forskning, markedsføring, samarbeid og robotkamp. Beste laget sammenlagt ble kåret til Champion, og i år var det «The LEGO Reefs» fra Billund i Danmark som gikk helt til topps. «Smarties» fikk brynt seg mot det sterke, danske laget på robotbordene.
– Men de var det beste laget, medgir Eirik Clausen.
Tysværlaget hadde litt forhåpninger til robotkampene, og lå på andreplass i de innledende rundene. Men senere fikk de sjetteplass og røk ut i kvartfinalen. Lagleder Kjersti Jacobsen er fornøyd med lagets innsats generelt i den skandinaviske finalen.
– De fikk jevnt over gode resultater. De hadde nest høyest poengsum i de innledende rundene, og dette er også nest høyest poengsum blant lagene i Skandinavia dette året, smiler hun, og føyer til at flere av deltakerne i «Smarties» var de yngste i konkurransen.
Om samarbeidsbragden i Bodø sier hun at medlemmene av «Smarties» er eksepsjonelt gode til å samarbeide. Alle åtte bidrar med sitt.

Les mer i papirutgaven.