Slettaa dykkerklubb hadde stor suksess med norgesmesterskapet i undervannsfotografering i høst. Foto: Vidar Skålevik
Slettaa dykkerklubb hadde stor suksess med norgesmesterskapet i undervannsfotografering i høst. Foto: Vidar Skålevik

Søker om VM i undervannsfotografering

Etter suksessen med norgesmesterskapet i undervannsfotografering i høst, søker arrangøren Slettaa dykkerklubb nå om å få verdensmesterskapet til Haugesund i 2021.

Etter å ha gjennomført et vellykket norgesmesterskap i undervannsfotografering i september i år, skal arrangøren Slettaa dykkeklubb nå søke om å få arrangere verdensmesterskapet i 2021. Det ble avgjort på et styremøte i klubben nylig, forteller styreleder i Slettaa dykkerklubb og daglig leder i Wee Marine, Åge Wee.

– Norgesmesterskapet gikk heldigvis etter all forventning, med over 20 dykkere fra hele landet, gode samarbeidspartnere og fantastiske dykkeforhold. Kysten utenfor Haugesund er som skapt for et slikt arrangement, og tilbakemeldingene vi får gjør oss trygge på at vi kan ta steget opp til VM-arrangør allerede i 2021, sier Åge Wee.

Et VM i undervannsfotografering betyr rundt 250 deltakende dykkere fra hele verden og en omsetning på flere millioner kroner. Ringvirkningene kan også bli merkbare, sier Wee.

– Et VM som dette er god promotering for Haugesund som dykkerdestinasjon, da flere av verdens beste undervannsfotografer både stiller til konkurransen og sprer sine bilder internasjonalt. At regionen også har mye å tilby under vann er et faktum mange ikke tenker på, men som kan gi fine ringvirkninger blant annet for turismen, sier Åge Wee.

VM i undervannsfotografering for 2017 blir i Mexico. I 2019 går trolig arrangementet til et land i Asia.

Grønt lys fra NDF

Søknaden til et VM i 2021 skjer også med godkjennelse av Norges Dykkeforbund. President i Norges Dykkeforbunds forbundsstyre, Sigurd Paulsen, har stor tro på at Slettaa Dykkeklubb kan levere varene også i et større arrangement.

– Å arrangere et NM er god erfaring, og vi oppfattet høstens arrangement i Haugesund som lokalt engasjerende og vel gjennomført i samarbeid med sponsorer og partnere. Utfordringen med et VM er å ha gode nok fasiliteter, så som innen transport, logistikk og lokaler. Dette tror vi Slettaa Dykkeklubb løser på en utmerket måte, sier president Sigurd Paulsen i NDFs forbundsstyre.

Nytt klubbhus for regionen

Slettaa dykkerklubb, som på kort tid har vokst seg til en av regionens største med over 100 medlemmer, har planer om å ha et moderne klubbhus nord i Smedasundet klart innen et eventuelt mesterskap skal arrangeres. Klubbhuset skal bygges i to etasjer og har et budsjett på 3,7 millioner kroner. Hensikten er å skape et godt tilbud for dykkerinteressert ungdom i hele regionen, forteller styreleder Åge Wee.

– Vi har allerede bygget opp en aktiv medlemsgruppe med faste båtturer onsdag og lørdag ukentlig, utover et fast dykk i Kvalsvik hver søndag. I snitt betyr det 40 dykkere i aksjon i uka, noe som vil øke på nyåret når vi satser på fridykking for ungdom. Med et nytt klubbhus kan vi gi et godt tilbud til over 300 aktive medlemmer, avslutter Åge Wee.