Petter Lønning scoret tre mål for Stegaberg mot Karmsund. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Petter Lønning scoret tre mål for Stegaberg mot Karmsund. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Må ha Petter med på laget

Stegaberg er klar for seriestart. Men hva med Petter Lønning? I morgen skal han prøve seg hos Nord. Det er dårlig nytt etter at han scoret tre mål mot Karmsund i kveld.

For det er ingen tvil. Stegaberg med og uten Petter Lønning er to forskjellige lag. En kan like det eller ikke, men når 28 åringen er motivert er han mer enn god nok for 5. divisjon.
– Jeg sliter med motivasjonen, og det er ikke lett for meg å velge hva jeg vil. Det har skjedd mye både på og utenfor banen det siste året, så jeg trenger litt tid. Men tre mål hjelper selvsagt på humøret, sier banens bestemann i 5-2-seieren over Karmsund.
– Jeg er selvsagt ikke glad for at Petter skal spille treningskamp for Nord. Vi har prøvd å forklare hvordan vi vil bruke han i år, og håper det er nok. Jeg regner med at han likte slik vi spilte i dag hvor han fikk jage i bakrom, sier Stegaberg-trener Dag Frode Tønnesen.

Avgjorde
Karmsund som i år skal spille i 6. divisjon begynte klart best, uten at det ble målsjanser av det. Det fikk de svi for da Lønning scoret 1-0 med leggbeskytteren etter snaue kvarteret. Det slukket mye av gnisten hos gjestene. Etter cirka en halvtime var Lønning der igjen, og avgjorde i realiteten kampen.
– Det er kjekt å score mål og jeg synes vi hadde full kontroll selv om de fikk seg et par mål. Dette var en god kamp av oss, med mye rom bak backene deres, sier Lønning.
Christoffer Kydland svarte raskt etter at Karmsund reduserte til 1-2 og med 3-1 til pause hadde hjemmelaget kampen der de ville.
Lønning scoret sitt tredje for kvelden like etter pause, før Torbjørn Steinsland fastsatte sluttresultatet rett før slutt til 5-2.
– En litt rotete start, men de siste 75 minuttene hadde vi god kontroll. Var litt folk borte i dag, så vi måtte omrokkere litt. Men det var helt OK, sier Dag Frode Tønnesen.

Treningskamp

Stegaberg 5 (3)
Karmsund 2 (1)
Treningskamp
Frakkagjerd kunstgress
1-0 Petter Lønning (12)
2-0 Petter Lønning (32)
2-1 Fabio Garcia (40)
3-1 Christoffer Kydland (43)
4-1 Petter Lønning (55)
4-2 Alan Ochoa (str. 81)
5-2 Torbjørn Steinsland (88)