Lars Reidar Frøyland på toppen av pallen i Vikedal. Foto: privat
Lars Reidar Frøyland på toppen av pallen i Vikedal. Foto: privat

– Vant finalen ganske greit

Lars Reidar Frøyland var i strålende humør etter seier i sesongåpningen i rallycross i Vikedal. Nå gleder han seg til NM-rundene.

– Vi fikk et vårløp som gav oss alle årstider på en gang. På testkjøringen var det tørt føre og det var enkelt med tanke på dekkvalg og støtdemperoppsett. Da vi sto klar til start begynte det og regne og rett etter startlyst gikk begynte det å hagle og snø, så vi fikk en solid bambi på isen omgang. Jeg klarte likevel og sette en ok tid, forteller Frøyland.

Beste startspor
– Resten av dagen sleit vi skikkelig med skiftende vær og forhold, men klarte og sette gode tider likevel og sto i beste startspor i finalen. Da finalen skulle gå var det blitt tørt føre og vi fikk kjøre hele finalen uten noe innblanding fra værgudene. Jeg tok starten i finalen og kunne dermed kjøre mitt eget løp og vant finalen ganske greit. Dette er en kjempestart på sesongen og vestlandsmesterskapet. Nå skal vi klargjøre til NM-runde på Gardermoen. Vi merket at vi hadde mye jobb og gjøre med bilen da den var veldig vanskelig å kjøre i regnvær. Så det blir jobben de neste dagene før NM-runden om 14 dager, sier Lars Reidar Frøyland.