Johan Kringeland Eriksen i idylliske omgivelser på Inntjore i Grimstad. Foto: Richard Ekhaugen.
Johan Kringeland Eriksen i idylliske omgivelser på Inntjore i Grimstad. Foto: Richard Ekhaugen.

Flytter trenervirksomheten

Johan Kringeland Eriksen flyttet onsdag 14.juni hele sin trenervirksomhet til Inntjore i Grimstad.

22-åringen fra Grinde startet opp som egen trener i august i fjor, da med base på Frivoll Travbane i Grimstad. Fremgangene lot ikke vente på seg, og heller ikke pågangen av hester i trening. Allerede i oktober måtte Kringeland Eriksen ansette sin første lærling, og i år har virksomheten blitt utvidet med ytterligere èn lærling.

– Ingen dramatikk
Den lovende treneren har den siste tiden hatt noen av hestene på Inntjore, den gamle basen til trenernestor Kristen T. Gundersen, i tillegg til driften av stallen på Frivoll. Onsdag denne uken ble hele virksomheten flyttet til Inntjore, drøye kvarterets kjøring fra Frivoll.
– Det ligger ingen dramatikk bak dette i det hele tatt. Jeg har trivdes godt på Frivoll, men ønsket å få samlet hele virksomheten på ett sted. Da falt valget på Inntjore, det er et treningseldorado, fastslår 22-åringen.

Syv trenerseiere så langt i år
Kringeland Eriksen har 17 hester på sin treningsliste, ni av disse er toåringer. Eksilrogalendingen har innledet året på en god måte; syv seiere, seks andreplasser og tre tredjeplasser på 35 starter kan han skilte med for sine stallhester. Totalt har hestene på Kringeland Eriksens treningsliste sprunget inn 210 000 kroner hittil i år, viser tall fra Det Norske Travselskap per 31.mai.