Elise Erland kom hjem med to medaljer.
Elise Erland kom hjem med to medaljer.

Elise Erland og Sander Askeland til Nordisk Mesterskap

Elise Erland (17) og Sander Askeland (14) er tatt ut av Norges Padleforbund til å representere Norge i Nordisk Mesterskap i Silkeborg, Danmark 5.-6. august

– Forbundet har tatt ut to padlere fra Tysvær kano og kajakklubb. Sander Askeland til ungdomslandslaget og Elise Erland til juniorlandslaget. Sander som bare er 14 år, konkurrerer egentlig i gutter 14 år-klassen, men har med de siste årenes gode trening kommet opp på et såpass høyt nivå at han i år har valgt å konkurrere i ungdomsklassen med padlere som er ett og to år eldre enn ham selv. Sander har gjennom vårens tre Norges Cup-stevner prestert veldig bra – og sikret seg blant annet sølv på K1 langløp og bronse på K1 500m under Ungdomsmesterskapet i Laksevåg for to uker siden. Elise har i år flere pallplasseringer i juniorklassen, og har etablert seg som en av Norges aller beste juniorpadlere, Elise var også del av juniorlandslaget til junior EM for to uker siden, forteller trener Lavrans Eikje.

Neste Tysværpadler som skal i aksjon er Lars Magne Ullvang som skal padle K2 500m sammen med Hakeem Teland (Fana KK) under senior EM i Plovdiv, Bulgaria 14.-16. juli, hvor målet er å kjempe høyt oppe i A-finalen.