Det er nokre år sidan sist, men nå er Sigbjørn Tysvær tilbake i Stegaberg. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Sigbjørn Tysvær og Stegaberg tapte 2-1 mot Etne i kveld. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Første tap på hjemmebane

Stegaberg tapte 2-1 i viktig toppkamp mot Etne. Et av tre sjeldne tap for Stegaberg i år, og det første på hjemmebane.

Det ble en rufsete kamp i regnværet på kunstgraset på Frakkagjerd. Etne er blitt et sterkt løps- og duellag, og er ganske ekkel å spille mot. De pløyde opp Stegabergs forsøk på spill og kriget hjemmelaget ut av stilen. Dermed ble det en sjansefattig og lite underholdende kamp. Etter 25 minutter faller en corner ned på 1.stolpe, ingen treffer ballen og den dabber videre til bakre stolpe der en Etne-spiller får heade inn fra kort hold. Spesielt etter dette slet Stegaberg med å bygge opp angrepsspill. Kom mye rundt på kantene, men kom lite til avslutninger. Det hjalp ikke på frustrasjonen at Etnes rutinerte, nypensjonerte proffkeeper Lars Øvernes brukte alle triks i boka for å hale ut tiden ved hver dødball.
Kampen fortsatte i samme spor etter pause, og 20 minutter ut i 2. omgang gikk bortelaget opp til 2-0. Et knallhardt, lavt frispark fra vel 20 meter sneiet muren og skjøt fart helt inn i motsatt hjørne.
Det siste kvarteret satset Stegaberg hardere framover og skapte flere gode muligheter, men var ikke dyktige nok til å omsette de i mål. Ikke før Aleksander Gundersen dro til med et godt frispark fra vel 20 meter som gikk via en Etne-fot og i mål sju minutter før full tid. Etter dette fulgte Stegaberg opp med hardt press mot Etnes mål, men utligningen kom aldri og årets første og forhåpentlig eneste hjemmetap var et faktum.