Arbeiderpartiet var innom Aksdal på sin innspurt i valgkampen. Fra venstre Marte Eide Klovning, Sigmund Lier, Hege Haukeland Liadal og Tove Elise Olsen Frøland. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Arbeiderpartiet var innom Aksdal på sin innspurt i valgkampen. Fra venstre Marte Eide Klovning, Sigmund Lier, Hege Haukeland Liadal og Tove Elise Olsen Frøland. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Innspurten er i gang

Det er bare dager igjen til valget 2017. Nå er alle mobilisert, og selv lokalpolitikerne må ut og sanke stemmer. Det skjer nærmest døgnet rundt.

I dag fredag har flere partier vært rundt om på Haugalandet, med sine valgløfter og effekter. På Aksdal Senter var ordfører Sigmund Lier i spissen for en stor delegasjon Arbeiderparti-medlemmer.
– Vi har vært oppe siden tidlig i dag morges. Vi begynte på Knapphus og skal innom fem kommuner før vi gir oss. Folk tar svært godt i mot og stemningen er mye bedre ute på stand, enn det vi kanskje får inntrykk av på TV-skjermen. For oss er det viktig at folk stemmer, og aller viktigst at de stemmer på en ny regjering, smiler Lier.
– Det har vært en fantastisk fin dag. Alltid kjekt å drive valgkamp på hjemmebane. Det merkes på kroppen at det har vært lange dager, men mandag kveld får vi svar på om vi har nådd ut med vårt budskap, sier stortingskandidat Hege Haukeland Liadal.
– Hva spør folk om?
– Det er mye, men vi merker at det er en forskjell på hvor de kommer fra. «Alle» har selvsagt mest spørsmål rundt seg selv, sin familie og der de bor. Men totalt sett har folk kommet med gode innspill og spørsmål, sier stortingsrepresentanten fra Arbeiderpartiet.

Viktig
Sammen med Lier og Haukeland Liadal er også ordfører på Utsira Marte Eide Klovning og listetopp i Vindafjord Tove Elise Olsen Frøland. Simon Nesse kjent fra både politikk og kultur er også med i følge, som i Aksdal traff på mange av de som tidliger har kjempet for partiet, og som nå gleder seg til «valgseier» og jubileumsfesten i kveld.
– Vi har merket at folk er veldig opptatt av de lokale verdiene. De mellommenneskelige utfordringene som er, og om fremtiden i familein. Vi tror mange er litt skuffet over den ufine debatten som har preget TV-sendingene, hvor sentrale politikere stort sett har brukt tid på å krangle om personer og ikke politikk. Som ordfører på Utsira merker jeg at mange kommer og spør om fremtiden. Folk er spente, sier Eide Klovning.
Og før de satte kursen mot et nytt kommunesentrum var de klare i sin motivasjon.
– Vi har et valg og vinne.
Mistenkelig likt slagord som de andre partiene har lagt ut io løpety av de siste dagene.

Mandag kan du følge valget på våre nettsider fra cirka klokken 18.00

Sigmund Lier fikk tid til å diskutere Borgøy med Svein Fjellet.