Torbjørn Steinsland med to mål mot Sauda. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Torbjørn Steinsland med to mål mot Sveio 2. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Slo tilbake

Stegaberg har fått et par trøkker i mot i det siste. Men mot Ølen i kveld slo de tilbake. 5-2 på bortebane lar seg høre.

Av Morten Salvesen
Etter tilnærmet måltørke og lite poengfangst i høst, slo Stegaberg tilbake med fem scoringer og tre poeng borte mot Ølen.
En frisk Glenn Fjellet scoret et, unnskyld uttrykket, sykt flott mål etter åtte minutter. Han får en pasning på midtstreken, fosser forbi to spillere og fra midt på banehalvdelen klinker han ballen i vinkelen og ned i mål. Slike mål er vakrere enn utsikten på Himakånå.

Etter dette vipper kampen, men Ølen er nærmest. Dag Frode Tønessen header ut et skudd fra streken, og keeper Morten Mæland gjør en paraderedning på et svært godt Ølen-forsøk.

Men det er Stegaberg som går opp i 2-0 36 minutter ut i kampen når Torbjørn Steinsland blir spilt i bakrom, keeper ruser ut og Steinsland plasserer ballen forbi keeperen og i mål.
Like etter pause reduserer Ølen på et skudd fra returrom etter en cornerklarering. Ballen stusser sleipt rett foran keeper på den glatte Ølen-banen, og suser i mål.
Etter dette lever kampen i begge ender, men like etter et godt innhopp av Magnus Grindheim kommer tre kjappe Stegaberg-mål. Først serverer han Torbjørn Steinsland like foran mål i 63. minutt. 1-3. I 68. minutt serverer han Christoffer Kydland i god posisjon. 1-4. Og i 69. minutt plasserer Stein Erik Kvamen Langelandsvik et godt skudd i motsatt hjørne. 1-5.
Ølen får en redusering til 5-2 etter et hard corner på 1.stolpe som treffer en Stegaberg-fot. Ellers står laget godt i mot og vinner fortjent. Neste fredag venter Skudenes på Frakkagjerd-gress kl. 1800.

Kampfakta

Ølen – Stegaberg 2-5 (0-2)
Ølen stadion
5. div. avd. 4
8. min. 0-1 Glenn Fjellet
36. min. 0-2 Torbjørn Steinsland
48. min. 1-2 Sverre Ramsfjell
63. min. 1-3 Torbjørn Steinsland
68. min. 1-4 Christoffer Kydland
69. min. 1-5 Stein Erik Kvamen Langelandsvik
76. min. 2-5 Selvmål
Gult kort: Glenn Fjellet

3p: Torbjørn Steinsland
2p: Christoffer Kydland
1p: Dag Frode Tønnesen