Henriette Goksøyr og Skjold IL inviterer til HAFO-cup. Det betyr håndball og fotball i herlig miks. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Henriette Goksøyr gir seg i Skjold. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Lokker med håndball- og fotballcup

1. oktober inviterer Skjold til Statoil HaFo cup, for gutter og jenter i alderen 8-13 år. Det blir perfekt for deg som liker både håndball og fotball.

– I HaFo-cupen spiller man en omgang håndball og en omgang fotball i samme kamp. Kampene spilles innendørs i Skjoldhallen og Tysværtunet idrettshall. 8-10-åringene bruker 4 spillere inkl. målvakt, og det er 7 spillere i klassene 11-13 år. Det kan brukes inntil 3 innbyttere på hvert lag, forklarer daglig leder i Skjold, Henriette Goksøyr.
Dette er et tilbud som har vært stor suksess på Stord. Nå håper Skjold at denne cupen kan skape liv også i Tysvær.
– Det er mange som spiller fotball om sommeren og håndball om vinteren. Dette blir en kombinasjon av disse rett før håndballsesongen tar til. Vi vet av erfaring at slike kamper kan bli veldig morsomme, når et av lagene er best i håndball og det andre i fotball. Det skal være et lavterskeltilbud med fokus på Fair Play, sier hun.

Viktig tilbud
Gøksøyr er spent på om andre klubber tenner på ideen, men kan garanter at Skjold stiller med mange lag.
– Det hadde vært kjekt om dette kunne blitt en tradisjon. Det er mye de samme ungene som driver begge idrettene, og her har de altså muligheter til å vise seg fram. Vi gleder oss stort og tar gjerne i mot flere lag, sier Henriette Goksøyr.