To av gårsdagens hovedpersoner. Tollak Emil Gismarvik scoret to mål, men Daniel Aarås fikk to gule og måtte ut etter 64 minutter. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
To av gårsdagens hovedpersoner. Tollak Emil Gismarvik scoret to mål, men Daniel Aarås fikk to gule og måtte ut etter 64 minutter. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Lurte seg unna fellen på Karmøy

Etter et par skikkelig dårlige prestasjoner ungikk Skjold en ny felle på Avaldsnes. Det mye takket være to mål av Tollak Emil Gismarvik. Men alt gikk ikke på skinner.

For etter at Skjold hadde oppskriftsmessig tatt ledelsen ved Gismarvik, og økt denne i løpet av tre minutter til 2-0 så det skikkelig lyst ut. Skjold hadde full kontroll.
Men etter 64 minutter så «gult kort kongen» Daniel Aarås gult både en og to ganger. Dermed var Skjold 10 mann og hadde en halvtime igjen.
Avaldsnes kom pluteslig mer med i kampen, men klarte ikke å redusere før det var gått 82 minutter. I jakten på et poeng ble de straffet av Berge Ohm på overtid. Skjold vant fortjent 3-1 mot fortapte Avaldsnes, som neste år spiller i 5. divisjon.

– Målet var et mål
Det var en svært fornøyd Tollak Emil Gismarvik som oppsummerte kampen.
– To mål var mer enn forventet. Jeg hadde satt meg ett mål i år om at jeg skulle få meg en scoring i løpet av sessongen, og det gikk jo greit. Første målet kom etter at jeg fikk en pasning av Roald (Berge) litt utenfor 16-meteren på skrått hold, der jeg drar meg inn i banen forbi en mann. Så drar jeg av midtstopperen og er alene med keeper før jeg sette ballen stang-stang og inn. Feiringen ble såklart uten trøyå på når første målet i sesongen endelig kom, noe som selvsagt resulterte i gult kort. Det andre målet kom etter en ny pasning av Roald 90 grader ut cirka, der jeg vender rundt og med «høyrå», og sette den rolig til siden med «venstrå». Herlig, smiler Tollak Emil.
– Hva tenker du om denne seieren?
– Alltid kjekt med seier. Målet vårt er å komme lengst mulig opp på tabellen i slutten av sessongen, så hvert poeng teller. Blei litt vel spennende i slutten når det begynnte å mørkne. Da var det «møkje løye» så sjedde ute på banen. Det vi var 10 mann gjorde heller ikke saken bedre. Det var veldig spennende heilt til Berge (Ohm) satte frisparket i mål på overtid og vi var sikret seieren.

– Selvsagt herlig
Trener Håkon André Waage hadde mye å glede seg over, men også flere ting som irriterte han etter kampen mot Avaldsnes.
– Det var kjekt at det endelig vippet vår vei i en vippekamp. Tollak leverte en solid kamp og har hatt stor fremgang i sin rolle på banen i det siste. Han scorer mål med innsiden av hodet og det er en styrke. Så kalrer vi å isolere Einar Utvik jr. Halvor Hansen og Vebjørn Rullestad tok seg mesterlig av det.
– Det virket som det var en viss misnøye med dommeren?
– Det var flere episoder som var tvilsomme for å si det litt mildt. Daniel (Aarås) fikk et gult like før pause, som var helt rett. Etter pause fikk han et nytt etter en litt rar situasjon. Deres keeper driblet i eget felt, mister ballen til adniel, prøver å kaste seg etter han og får frispark. Den var det ingen som skjønte noe av, og Daniel sparket bort ballen i frustrasjon. Slike konsekvenser av feil dømming er trist for Daniel, for oss og for de fleste, sukker Waage.
For Daniel Aarås koker det alltid litt ekstra i møter med Avaldsnes hvor han spilte i 2015-sesongen, men nå har han sanket så mange kort i år at Waage ikke er helt fornøyd.
– Det er ofte en god grunn til at det blir kort, men i dag så vi et godt eksempel på hvor urettferdig det kan være. Men vi må ha en prat med Daniel om alle kortene.

Mørkt
Kampen mellom Avaldsnes og Skjold gikk på grasbane uten lys. Et par skader i 1. omgang gjorde at en havnet i mørketrøbbel.
– Det ble lagt til fem minutter før pause, og det skulle sikkert vært ti. Mot slutten ble det litt vanskelig. Men denne gangen klarte vi likevel å ha fokus i 90 minutter og fikk med oss tre poeng. Da er alt det andre fort glemt, avslutter Waage.

Kampfakta

Avaldsnes 1 (0)
Skjold 3 (2)
4. div. avd. 2
Avaldsnes idrettssenter
0–1 Tollak Emil Gismarvik (36)
0–2 Tollak Emil Gismarvik (39)
1–2 Sondre Osmundsen (82)
1–3 Berge Ohm (90)
Dommer: Sverre Flatebø, Karmsund