Are Søderslund scoret mot Halvor Hansen og Skjold, men det endte med poengdeling og 2-2 i Grinde. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Are Søderslund scoret mot Halvor Hansen og Skjold, men det endte med poengdeling og 2-2 i Grinde. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

En omgang hver ga poengdeling

Skjold var best før pause, Djerv 1919 best etter. Begge lag hadde sjanser nok til å vinne, men poengdeling i Grinde var helt greit.

Skjold brukte litt tid men fikk etter hvert festet et grep på Djerv 1919. De begynte å angripe fra begge sider og etter 20 minutter fikk de lønn for strevet. Jonas Staurland sendte laget i en fortjent ledelse, en ledelse de holdt til pause.
– Vi spilte en bra 1. omgang og var flinke til å variere. Ballen gikk tidvis hurtig og vi klarte å spille oss opp bakfra. Det skulle vi kjøre vider på etter pause, sier Jonas Staurland.
– Vi spilte en drittdårlig 1. omgang hvor lite eller ingenting fungerte. I pausen var det klar beskjed om at vi måtte komme i gang. Og det gjorde vi, sier Are Søderlund.

Snuoperasjon
Og med Søderlund i spissen snudde gjestene fra Haugesund kampen i løpet av et kvarter. Først utnyttet Torbjørn Oddenes en situasjon hvor dommeren feilvurderte en situasjon på kanten, og lot spillet gå. Skjold-spillerne stoppet opp og ventet på det som så ut som et soleklart frispark, noe som straffet seg med en scoring i mot. Fem minutter senere var Sørderlund på plass og hadde snudd kampen.
– Da var vi gode og jeg trodde det skulle holde helt inn. Men dette unge Skjold-laget imponerer meg stadig og jeg er ikke overrasket over at de fikk til en sluttspurt, sier Søderlund.
– Vi ble kjørt i en halvtime av 2. omgang. Da hang vi ikke sammen, fikk ikke til noe spill og valgte dårlige løsninger. I tillegg var det mange trøtte bein å se. Men et kvarter før slutt lyktes vi, sier Jonas Staurland som var banens beste i kveld.
Og 2-2-målet var en fin prestasjon av hjemmelaget. det hele starten nede hos midtstopper Vebjørn Rullestad, som rutinert brukte god tid til å vente til det hadde løst seg opp på venstresiden. Hans oppspill ble tatt godt i mot av trioen Staurland, Håvard Hovland og Roald Berge. Sistnevnte slo et hardt og presist innlegg foran mål, som en Djerv-stopper satte i eget mål.

– Greit
– Me får vel være fornøyde med et poeng. Dagene hadde hver sin omgang og omtrent like mange sjanser. Alltid kjekkest å vinne, men greit nok, konkluderte Søderlund og Staurland på vei i garderoben.
Begge lag fikk et par dødballsjanser på overtid, men det endte 2-2 i Grinde,
Allerede mandag skal Skjold ut i en ny tøff kamp. Da kommer Ålgård til kunstgresset i Grinde. Den kampen har vært utsatt siden starten av august.

Kampfakta

Skjold 2 (1)
Djerv 1919 2 (0)
4. div. avd. 2
Grinde kunstgras
1-0 Jonas Staurland (20)
1-1 Torbjørn Oddenes (55)
1-2 Are Søderlund (60)
2-2 Selvmål (75)
Dommer: Johan Veland Kjellesvik, Haugar
Tilskuere: 150