Det ble mange tøffe tak for Vebjørn Rullestad og Halvor Hansen mot Espen Nygaard. I bakgrunnen debutant Jomar Skrunes. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Det ble mange tøffe tak for Vebjørn Rullestad og Halvor Hansen mot Espen Nygaard. I bakgrunnen debutant Jomar Skrunes. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Sluttspurten kom for sent

Etter en tafatt 1. omgang tok det skikkelig av i Grinde i kveld. Ålgård ledet 3-0, og klarte så vidt å redde i land seieren. Det endte 3-2 etter to mål av Morten Bådsvik.

I 40 minutter var det lite som skjedde i Grinde. Keeperdebutant Jomar Skrunes måtte i aksjon et par ganger, mens det på den andre siden av banen var langt mellom angrepene.
Da gjestene tok ledelsen 1-0 var det lite som tydet på at Skjold skulle komme tilbake. Verre ble det da Espen Nygaard dundret inn 2-0 like etter pause. Om ikke det var nok løp Nygaard fra alt og alle og satte inn 3-0 etter vel en time. Da var det bokstavelig talt beksvart i Grinde.
– Egentlig var det ikke så galt i 1. omgang. Ingen av lagene dominerte særlig, men så skjer det som har sagt ikke skal skje. Vi blir passive, gjør enkle feil og blir straffet hardt. På 0-3 så det mørkt ut, sier trener Håkon André Waage.

Seksmannsbytte
Like etter 3-0-scoringenbyttet Waage inn seks mann. Da fikk han umiddelbart respons, for etter to minutter på banen dundret Morten Bådsvik ballen i krysset fra langt hold.
– Den satt godt. Det var et drømmetreff, og vi begynte å presse dem bakover. Der og da startet jakten på poeng, sier Bådsvik.
Og det ble et press, men også åpninger for kontra fra gjestene, som brukte alle triksene i boken for å hale ut tiden. Men to minutter før slutt lagde de straffe. Først Berge Ohm. Han bommet. Keeper var langt ute og Skjold fikk en ny sjanse. Den tok Morten Bådsvik med all kraft og ballen føyk i mål.
– Det ble to mål for meg. Vet ikke hvor lenge jeg kan være med på dette så det var viktig å fylle opp målkontoen. Men det var en drittkamp. Vi tapte for et bedre lag, greit nok, men sluttspurten vår kom for sent. Vi kunne fått en til på slutten der, men det kunne de også. Kjedelig med slike kamper, sier Bådsvik.

Lørdag møter Skjold Frøyland. Da kan det blir flere skifter i startelleveren.
– Jeg sa til spillerne som løp inn at nå var det åpent for å spille seg inn på laget til lørdag. Det var det en del som forsto. Dessverre ikke nok til at vi fikk poeng, sier Håkon André Waage.

Mer om kampen i avisen på torsdag.

Kampfakta

Skjold 2 (0)
Ålgård 3 (1)
4. div. avd. 2
Grinde kunstgras
0-1 Sven Nessa (40)
0-2 Espen Nygaard (47)
0-3 Espen Nygaard (61)
1-3 Morten Bådsvik (69)
2-3 Morten Bådsvik (str. 88)
Dommer: Marius Hemnes Jakobsen, Vedavåg
Tilskuere: 40