Morten Mæland kan få det travelt mot Skudenes i morgen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Morten Mæland starter i dagens kamp mot Ølen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Stegaberg ble overkjørt

Rutinerte Åkra-spillere ble for tøft for et ungt Stegaberg-mannskap i høstkulingen på Sør-Karmøy mandag kveld.

Av Morten Salvesen
Stegaberg startet med den kraftige vinden og styrtregnet i ryggen, men allerede etter fire minutter sørget Åkra 2 for en ekstra kalddusj. En lav corner på 1. stolpe ble flikket videre, og en Åkra-spiller sørget for ledelse fra kort hold midt foran mål.
Den unge Stegaberg-laget med kun 13 spillere, der nesten halvparten holdt junioralder, ble rystet. Bare kort tid etter spilte Åkra 2 klikk-klakk-fotball igjennom Stegaberg og satt ballen i mål alene med keeper. Etter dette jevnet omgangen seg ut. Stegaberg kom høyere i banen og fikk til mer spill. Begge lag produserte sjanser, mens mange av overgangene til Stegaberg blåste av banen i den sterke vinden.

2. omgang
I 2. omgang og motvind hadde Stegaberg mer enn nok med å stå imot det massive presset til Åkra 2. De brant og vi avverget noen store sjanser i 30 minutter etter pause. Ikke minst viste keeper Morten Mæland storspill igjen. Men så kom det plutselig to scoringer på to minutter. Positivt oppi det hele var at Stegaberg tidvis viste fram godt lagspill. Skapte tre gode sjanser, men ble for ubesluttsom og upresis foran mål. Med enda litt mer nøyaktighet kunne Stegaberg produsert enda mer. Men i realiteten var det voksne, rutinerte Åkra 2-menn med masse rutine fra 3. divisjon som kjørte kampen. Ikke uten grunn at Åkra 2 er et sterkt lag, og de eneste som har slått tabelleder Vedavåg begge gangene. På overtid satt Åkra 2 inn 5-0, etter en scoring som begge lag var enig burde vært avblåst for offside. Men, men lite å bety. Allerede fredag får Stegaberg sjans til å reise seg igjen når bunnlaget Sauda kommer på besøk til Frakkagjerd.