Nordlandsbåten Julianne kjem heim til Bokn etter mange år i Nordnorge. Foto: Privat
Nordlandsbåten Julianne kjem heim til Bokn etter mange år i Nordnorge. Foto: Privat

Johannes har bygd denne?

Denne båten ligger i dag i Narvik, men skal være bygd på Bokn. Nå etterlyses byggeren. Og det gikk ikke lang tid før Johannes Nilsen på Bokn ble nevnt av flere.

– Jeg kan bekrefte etter å ha snakket med Johannes Nilsen at dette er den første båten han bygde. Han var svært glad over å få muligheten til å kjøpe den tilbake, sier Knut-Arild Sørensen i Friluftsrådet Vest.

Her er historien bak etterlysningen:
– Vi har fått en «etterlysning» etter en båtbygger fra Bokn som visstnok har bygget en båt som nå kan komme tilbake til Bokn? Båten befinner seg nå på et lager i Narvik, sier Knut-Arild Sørensen i Friluftsrådet Vest.
Han har gjennom sine kontakter i Friluftsrådet for denne landsdelen fått en henvendelse:

Ofoten friluftsråd ved Trond Blomlie hadde i eie denne båten. Båten har vi fortsatt. Den står lagret på friluftsrådets lager.
Vi hadde store planer om å ta den i bruk, men slik har det ikke blitt. Vi ønsker nå at båten skal komme tilbake til byggherre.
I 2008 ble jeg oppringt av en mann som fortalte at han hadde bygd båten og lurte på om han kunne få kjøpe den tilbake. Jeg var da fersk i stillingen og hadde store planer så det fikk han ikke.
Har spurt Trond hvor i landet båten kommer fra. I en SMS skriver han at stedet heter Bokn.

Kan dere hjelpe meg med å finne båtbygger og tidligere eier? Jeg har lite lyst til å selge båten til andre når jeg vet at denne mannen ønsket å få båten tilbake, skriver Anne-Margrethe Roll, som er daglig leder i Midtre Hålogaland friluftsråd.

Kjenner du til denne båten, eller har tips så ta gjerne kontakt med oss i Bygdebladet eller med Friluftsrådet vest.

Vi kan kontaktes på [email protected] eller via Facebook.
Direktenummeret vårt er 52 77 77 75