Denne båten ligger i dag i Narvik, men skal være bygd på Bokn. Nå etterlyses byggeren. Og det gikk ikke lang tid før Johannes Nilsen på Bokn ble nevnt av flere.

Nordlandsbåten Julianne kjem heim til Bokn etter mange år i Nordnorge. Foto: Privat

Johannes har bygd denne?

Denne båten ligger i dag i Narvik, men skal være bygd på Bokn. Nå etterlyses byggeren. Og det gikk ikke lang tid før Johannes Nilsen på Bokn ble nevnt av flere.

av Alf-Einar Kvalavåg

– Jeg kan bekrefte etter å ha snakket med Johannes Nilsen at dette er den første båten han bygde. Han var svært glad over å få muligheten til å kjøpe den tilbake, sier Knut-Arild Sørensen i Friluftsrådet Vest.

Her er historien bak etterlysningen:
– Vi har fått en «etterlysning» etter en båtbygger fra Bokn som visstnok har bygget en båt som nå kan komme tilbake til Bokn? Båten befinner seg nå på et lager i Narvik, sier Knut-Arild Sørensen i Friluftsrådet Vest.
Han har gjennom sine kontakter i Friluftsrådet for denne landsdelen fått en henvendelse:

Ofoten friluftsråd ved Trond Blomlie hadde i eie denne båten. Båten har vi fortsatt. Den står lagret på friluftsrådets lager.
Vi hadde store planer om å ta den i bruk, men slik har det ikke blitt. Vi ønsker nå at båten skal komme tilbake til byggherre.
I 2008 ble jeg oppringt av en mann som fortalte at han hadde bygd båten og lurte på om han kunne få kjøpe den tilbake. Jeg var da fersk i stillingen og hadde store planer så det fikk han ikke.
Har spurt Trond hvor i landet båten kommer fra. I en SMS skriver han at stedet heter Bokn.

Kan dere hjelpe meg med å finne båtbygger og tidligere eier? Jeg har lite lyst til å selge båten til andre når jeg vet at denne mannen ønsket å få båten tilbake, skriver Anne-Margrethe Roll, som er daglig leder i Midtre Hålogaland friluftsråd.

Kjenner du til denne båten, eller har tips så ta gjerne kontakt med oss i Bygdebladet eller med Friluftsrådet vest.

Vi kan kontaktes på post@tysver-bygdeblad.no eller via Facebook.
Direktenummeret vårt er 52 77 77 75