Olaug Høie Mortensen og Rune Wee sammen med sjekken på 75.000. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Olaug Høie Mortensen og Rune Wee sammen med sjekken på 75.000. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

– Åååå, så fantastisk

Olaug Høie Mortensen hadde bare hørt om Wee-gruppens rosabag. Så fikk hun en telefon om at salget av disse hadde innbreagt 75.000 kroner til Brystkreftforeningen, Haugalandet. – Det er bare så helt fantastisk bra gjort. Jeg tror ikke jeg kan få takket nok, sier hun.

Det kan være flere grunner til at nettopp Wee-gruppen hadde Rosa Sløyfeaksjonen i tankene da de lanserte sine rosa sekker. Men en ting er sikkert, de visste at pengene går til en god og viktig sak.
– Jeg begynte å tenke tanken da det dukket opp rosa høyballer rundt om på åkrene i distriktet. Tenk om vi kunne selge noe lignende og gi overskuddet til aksjonen. Det endte opp med seks forskjellige sekker, og salget har vært formidabelt. Nå får de 75.000 kroner, men blir det mer salg så blir det mer penger, smiler Rune Wee.
– Kreft er et forferdelig ord og det er hvert år cirka 3.400 kvinner og rundt 25 menn som får påvist denne sykdommen. I dag overlever ni av ti, noe som er fantastisk, men bak disse tallene ligger alle de som opplever senskader. Det er den gruppen vi har fokus på i år, og som disse pengene skal gå til. Det kan være til forsking eller annet som vil gi disse en bedre hverdag, sier Høie Mortensen.

Optimisme
Høie Mortensen er leder av lokalaget på Haugalandet, som også skal arrangere trimløp i Haugesund, onsdag i neste uke.
– Jeg var så heldig å få med den lokale løperen Thomas Finshus, og han har vært en fin ambassadør for oss. Nå er det snart 700 som har meldt seg på, og jeg og Thomas oppforder alle som kan krype og gå til å delta. Alt skjer på det flotte anlegget til HIL, sier hun.
Hun benyttet sjansen til å fortelle om alt arbeidet lokalaget gjør på Haugalandet, som er et av de driftigste lokallagene i landet.
– Vi er aktive og har en rekke med flotte medlemmer som stiller opp for oss. Alle har en eller anenn de kjenner som har fått kreft. Det motiverer ekstra til å være med i kampen, sier Olaug Høie Mortensen.

I avisen på torsdag kan du lese mer om Mortensen og det «tøffe» arbeidet Brystkreftforeningen gjør.