Jonas Staurland scoret mot Varhaug. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Jonas Staurland scoret to mot KIL til ingen nytte. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Rotet bort seieren

Skjold og Jonas Staurland kjørte tidvis over Kopervik før pause og ledet 2-0. Etter pause var det mest rot. Til slutt ble de straffet med tre må i mot, og et bitter 2-3-tap.

– 1. omgang var kjempebra og vi lykkes med mye, spesielt fremover på banen. Etter pause var det drittdårlig. Vi rotet bort en solid ledelse og fikk litt angst for å tape da de reduserte til 1-2. Derfra og inn hadde jeg en dårlig følelse, sier Jonas Staurland.
Den første halvtimen så det ikke ut til at Skjold skulle klare å få mål. Flere gode angrep kom aldri til en avslutning og flere av spillerne spilte bort ballen i gode posisjoner. Så tok Staurland tak i det og banket inn både 1-0 og 2-0 i løpet av fem minutter. Da så det plutselig veldig lyst ut.
– Da hadde vi på en måte kontroll. Vi skapte noe, men satte alt for få sjanser. Og 2-0 er en farlig ledelse, sier Staurland.

2-3
Og det fikk han helt rett i. 2. omgang var preget av en rekke billige frispark i mot Skjold. Det bare måtte gå galt til slutt. De siste 25 minuttene kom det tre baklengs, det siste, et rotemål, kom på overtid.
– Det var utrolig så mange billige frispark de skulle få, og vi klarte ikke å stå i mot. Virket som vi gikk litt tomme og fikk feil fokus. Da måtte det bare gå slik. Å tape mot Kopervik er noe av det verste som finnes, sier Staurland.
På mange måter fikk Skjold som fortjent. De gode løsningene før pause var borte etter kvilen. Midtbanen som styrte spillet forsvant helt og det tok alt for lang tid før det ble tatt grep fra sidelinjen. Kopervik er ikke, og var ikke i dag bedre enn at Skjold burde fått med seg poeng. Nå må det nevnes at begge keeperne hadde flere kvalifiserte redninger, og det som fort kunne blitt både tre og fire mål begge veier, ble begrenset av en rekke med redninger.
Men i fotball handler det om å score mest. I dag var det Kopervik.

Mer om kampen og spillerbørs i papiravisen på torsdag

Kampfakta

Skjold 2 (2)
Kopervik 3 (0)

4. div. avd. 2
Grinde kunstgress
1-0 Jonas Staurland (33)
2-0 Jonas Staurland (38)
2-1 Lars Erik Austevik (65)
2-2 Kjetil Vatland Olsen (78)
2-3 Lars Erik Austevik (90)
Dommer: Arne Tveit Katla, Sveio
Tilskuere: 40