Ordfører Sigmund Lier og varaordfører Ola S. Apeland tok i mot bøssene fra Førland. Kathleen og Gunnar Askeland var kretsen sine representanter. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Ordfører Sigmund Lier og varaordfører Ola S. Apeland tok i mot bøssene fra Førland. Kathleen og Gunnar Askeland var kretsen sine representanter. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysværbuen ga 246.246 kroner ++

Totalbeløpet i bøssene levert i Haugesund Sparebank er 246.246 kroner, en liten nedgang fra i fjor. Men givergleden er minst like god, slik at ordfører Sigmund Lier henger på et par plusser bak beløpet.

– Det er nye tider og det er slutt på at folk har mynter og sedler liggende hjemme. Vipps og mobiltelefonen har overtatt mye av den jobben. Derfor blir det garantert mer enn det som vi fikk inn fysisk i dag. Tysvær kommune har gitt 35.000 kroner og vi venter spent på en oppdatering på næringslivsstaffetten vi hadde før helgen, sier Lier.

1000-takk
Ordføreren er imponert over dugnadsviljen som er i kommunen.
– Jeg vil gjerne få si 1000-takk til alle som har stilt opp og gjort en formidabel jobb. Det at vi fortsatt, i en travel hverdag, kan sette av tid til dugnad er fantastisk flott. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger og mange har allerede sagt de stiller neste år. Slikt engasjement blir en glad av. Dugnad er en ressurs vi ikke må legge bort, selv om betalingsformene forandrer seg, sier Sigmund Lier.

Dugnad
Haugesund Sparebank stilte med tre representanter i bøssetellingen, Tysvær kommune med det samme.
– Dette er en jobb vi tar me glede. Kjekt å treffe de som kommer inn fra kretsene. Selvsagt håper vi alltid på nye rekorder, men i år har det vært så mye positivt å høre at en liten nedgang kan vi leve med. Vi stoler opå at +-ene bli mange utover i uken, avslutter ordfører Sigmund Lier.

Summene vi har oppgitt i dag er de summene som var i bøssene. Tallene fra i fjor var de som ble reistrert i bøssene den gangen. Noen av de ble senere justert litt.

Årets TV-aksjon samlet inn 218,5 millioner til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.
– Jeg er overveldet og rørt. Sammen skal vi sikre skolegang for mer enn 470.000 barn, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF, i en pressemelding søndag kveld.