Vivian Kyte på toppen av pallen i Kopervik i dag. Foto: Privat
Vivian Kyte på toppen av pallen i Kopervik i dag. Foto: Privat

Kyte vant Karmøy Maraton

Vivian Kyte vant kvinnens løp under Karmøy maraton og satte ny pers. Thomas Finshus sørget for en strålende dag for Stegaberg med sølv på herrenes halvmaraton. – Det gikk lett og fint lenge. Så ble det tøffere, men da fikk jeg god drahjelp, sier Kyte.

Vivian Kyte fra Stegaberg fikk tiden 3.12,46, mens Finshus, som bare ble slått av Urige Buta, HIL, fikk tiden 1.19,30.
– Formen og beina var fine i dag, og vi var tre-fire stykker som løpte sammen fra start. Gikk lett og fint i ca 16 km. Da fikk vi noen sure byger med regn, hagl og mye motvind. Så var det av og på med dårlig vær fram til ca 35 km. Men alt i alt en god følelse når du merker at kroppen fungerer. Jeg og Hans Rune Eikeskog fra Stegaberg holdt følge nesten til mål, og det hjalp godt med litt drahjelp underveis. Visste ikke plasseringen min før jeg kom i mål, men gøy med 1.plass. Fornøyd med ny pers også i høstværet, sier Vivian Kyte fra Stegaberg IL.
Finshus tok 2. plassen med tiden 1.19.30 på halvmaraton.

Flere resultater:
I herreklassen ble det en 11. plass på Hans Rune Eikeskog med tiden 3.12.46.
Sverre Aksland kom inn på en 23. plass i halvmaraton 21 km med tiden 1.38.09.
I 10 km løpet ble det en 5. plass i kvinneklassen på Hedda Opsøen med tiden 48,23, og en 27. plass på Truls Opsøen med tiden 43,37 i herreklassen.

Hedda Opsøen

Løpet på Karmøy gikk under tidvis tøffe forhold med vind, regn og hagl.
Maryna Novik fra Klypetussen vant kvinnenes halvmaraton med tiden 1.19,39. Thomas Asgautsen vant herrenes maraton med tiden 2.49,23