Aune Sand monterer bilder til en popopputstilling av broren Vebjørn i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Aune Sand monterer bilder til en popopputstilling av broren Vebjørn i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Sjekk hvem som poppet opp i Tysværtunet

Aune Sand holder akkurat nå på å montere en popopputsilling i Tysværtunet. Bilder malt av broren Vebjørn skal henge der frem til jul. – Dette gleder vi oss skikkelig til, og jeg satser på å være innom her hver dag fremover. Her er det bilder i alle format, sier Aune.

Bildene som i utgangspunktet er laget for å være i brødrene sitt galleri i New York har de to og halvt siste årene vært på Norges-turne.
– Det har vært en så stor suksess at vi kjører på videre. Sist var vi i Bergen og jaget ut de siste gjestene sent i går ettermiddag. Nå er vi her i dette fantastiske kulturhuset og satser på å være her til like før jul. Vebjørn kommer selv nedover på lørdag, hvor han skal holde foredrag og ha worksshop for unger som vil tegne. Det blir stas, forteller Aune Sand.

Stort
Det er mange bilder og det er store bilder.
– Vi har med oss cirka 200 bilder og mange av dem er i skikkelig strort format. Vebjørn elsker å male store bilder og dette er et godt utvalg av det han driver med. Så her er det mye å se på, bokstavelig talt, smiler Aune.
For kunstnerbrødrene er det å være i vårt distrikt litt som å komme hjem til røttene.
– Vår mormor er født i nærheten av Valevåg og vi kjenner en dragning mot dette området. Øystein Westre som er mannen bak denne ideen med popopp er også herfra, så nå er vi på hjemmebane, seier Aune Sand.

Litt av kona
I tillegg til bilder av Sand er det også funnet plass til noen få bilder av Aune sin kone Marianne Aulie.
– Hun har fått plass i en krok, ler Aune og forklarer kort om utstillingen.
– Dette skal vere et lavterskeltilbud hvor en skal kunne komme og se og oppleve kunsten som vi er så gald i.
– Og bildene kan kjøpes?
– Det kan de. Og har du stor stue har jeg noe fint her borte, smiler Sand og viser frem bilder på over to ganger tre meter.

Mer om utstillingen i papiravisen på torsdag

Aune Sand og Øystein Westre i Tysværtunet.