Smil tross alt. Tysvær Brass ble nummer seks i 4. divisjon under årets NM. Foto: Terje Knoff
Smil tross alt. Tysvær Brass ble nummer seks i 4. divisjon under årets NM. Foto: Terje Knoff

NM Brass: En liten nedtur

Tysvær Brass hadde et ønske om å havne høyt oppe i 4. divisjon under NM i Brass i Bergen. Slik gikk det ikke. Men Tysvær-jubel ble det likevel.

Tysvær Brass hadde en solid opptreden i Peer Gyntsalen i Grieghallen, men fikk «bare» 89 poeng. Det holdt til en 6. plass i tøff konkurranse med flere oppcoming brassband. Stavanger kommunes korps vant med sine 94 poeng.
– Det er delte meninger i korpset om hvor bra dette var, fordi plasseringen ødelegger nok litt vurderingen av selve stykket, heter det i en kommentar fra Tysvær brass.
Det var 15 korps i 4. divisjon.

Jubel
I et NM hvor nivået blir vurdert som skyhøyt var det Eikanger-Bjørsvik Musikklag som vant elitedivisjon. Tysværbuen Kjetil Djønne var med i korpset som hadde blant andre Stavanger Brass bak seg, og ikke minst Kleppe Musikklag. For Kleppe som kom på 10. plass spiller Sandra-Helen Andersen Gard og Rebekka Tysse.
I 3. divisjon var det andre «lokale» korpset Stangeland med. De kom på en meget sterk 2. plass og fikk hele 95 poeng. Dermed er det grunn til å feire på Karmøy.

Eikanger-Bjørsvik Musikklag med Kjetil Djønne er årets norgesmestre i brass. Foto: Terje Knoff