Per Oddvar Hildre og SKRUK serverte musikk av aller ypperste merke i Nedstrand kirke. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Per Oddvar Hildre og SKRUK serverte musikk av aller ypperste merke i Nedstrand kirke. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

SKRUK på Nedstrand: Musikalsk overlegent

Det var sanger og stemmer en vanligvis må reise svært langt for å oppleve. Heldigvis var det plass til 375 i Nedstrand kirke. Det ble en vanvittig spennende musikalsk reise da SKRUK gjestet jubilanten.

De har vært ønsket lenge både SKRUK og dirigent Per Oddvar Hildre. Og da de kom til «sine egne» ble det en musikalsk reise som både fikk frem gåsehud, minner og de store musikalske øyeblikkene. For dette er et kor som vet hvordan en skal gjenskape magi fra land vi vanligvis ikke får høre musikk fra. Med stemmer som hver for seg er verd en konsert alene. Når de så samstemt tar i, blir en litt satt ut.
Det er vanskelig å sette fingeren på noe som ikke fungerte i den gamle trekirken. Lyden er knusktørr, og dirigent Hildre kommenterte at det er en fantastisk opplevelse å merke at lyden tar slutt i det øyeblikket stemmene stilner. Her er det ingen etterklang, eller forstyrrende elementer.
– Jeg er svært glad for at vi fikk denne muligheten. Fullsatt kirke, et lokalt felleskor og en fantastisk fin konsert. Håper de i salen syntes det samme, sier Hildre.

– Fantastisk
Det er alltid et godt tegn når publikummere kontakter Bygdebladet etter konserter.
– Fantastisk, har du hørt på maken, for et kor og ikke minst for en type han der dirigenten er, var gjengangere denne gangen.
Og de hadde nok rett alle sammen. å blokka var det bare funnet plass til to små minus i løpet av den nesten to timer lange konserten. Litt mer variasjon i sangene og at lyden bak i kirken dessverre ikke kan måle seg med lyden fremme. Men det blir detaljer som forsvinner i det store bildet og som ikke vil få plass i noen historiebøker.
Nedstrand kirke er 150 år og dette var et av mange program i jubileumsåret.
For en fest og for en kveld det ble.

Les mer om konserten og få med deg mer av det som skjedde på Nedstrand denne fantastiske lørdagen i papiravisen på torsdag.

Ingen over, ingen ved siden av. Per Oddvar Hildre eller «Prots» blant venner i aksjon.

Dag Tormod Milje sørget for at Per Oddvar Hildre fikk med seg en gave hjem.

Knipsing er lov i Nedstrand kirke.

Konsert

SKRUK
Nedstrand kirke
Ca 50 kormedlemmer + lokalt gjestekor
375 fremmøtte (stappfullt)
Jubileumskonsert i kirka som fyller 150 år. Musikk fra hele koret sitt repertoar
1 time 45 minutter