Kristian Walland og vegard Steinsland var med å vinne 5-2 over Nord i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kristian Walland og vegard Steinsland var med å vinne 5-2 over Nord i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Skjold videre etter 5-2-seier

Skjold møter Torvastad i kvartfinalen i vintercupen. Det ble klart etter at Skjold vant 5-2 over Nord i kveld.

Skjold og Haugar var begge klar for videre spill i vintercupen, før kveldens kamp. Spørsmålet var hvem som ble nummer 1 og 2 i pulje 2.
Etter 90 minutter var det Skjold som står igjen som puljevinnere.

Trist
Nord tok ledelsen på sin straffe før avspark og det gikk bare kvarteret før Halvor Hansen hadde sørget for 1-1. Men så fikk Tor André Eskevik seg en smell og ble båret av banen.
– Ser ut til at han fikk seg en smell i leggen. Vi har kjørt han på legevakten for en sjekk. Trist for Tor André, sier lagleder Hans Gunnar Hansen.

Full kontroll
Anført av et meget sterkt forsvar kjørte Skjold kampen den første timen. Vegard Steinsland lobbet elegant inn 2-1. før Roald Berge økte til 3-1 rett før pause.
– Vi spiller en ra 1. omgang og har full kontroll. Bakover fungerte det veldig bra mellom Haakon Kvia, Jonas Risanger, Oddbjørn Halvorsen og meg. Synes rett og slett det var så stor forskjell på lagene som det bør være, sier banens beste Halvor Hansen.
Samspillet mellom Hansen og Kvia var verdt turen til iskalde Norheim.
Men Skjold styrte også at Nord fikk komme inn i kampen.
– De var mer aggressive etter pause og det sto vi ikke godt nok opp mot. Så i en periode fikk de en del halvsjanser på oss. Vi ga bort et par dødballer og en av dem endte i mål mot. Helt unødvendig, sier trener Tor Martin Hegrenes.
Erik Skallebø sin scoring sendte Haugar til topps på tabellen, men bare for en kort stund.
– Det er gledelig at vi har spisser som scorer mål. To ganger Sander Hettervik gjør at vi vinner 5-2 og puljen. det er også gledelig at de som kommer inn gjør en god jobb. De får vite før kampen når og hvor de skal inn og spille. Det løser de godt. Her var det mye positivt å ta med seg videre, oppsummerte Skjold-treneren.

Fysisk
Hva så med Nord som skal spille i 5. divisjon?
– Mye fysikk og et par gode enkeltspillere. Skjold skal være mye bedre enn Nord, og var det også i 90 prosent av kampen. Men som 5, divisjonslag trenger ikke Nord bli noen kasteball. Om spillerne blir med hele sesongen da.

Vegard Steinsland scoret mot Nord.

Trist slutt på kampen for Tor André Eskevik. Han måtte bæres av banen av Vegard Steinsland.

Kampfakta

Nord 2 (1)
Skjold 5 (3)
Nord kunstgras 2
1-0 Jacob Brekke (str. 0)
1-1 Halvor Hansen (15)
1-2 Vegard Steinsland (23)
1-3 Roald Berge (44)
2-3 Erik Skallebø (57)
2-4 Sander Hettervik (75)
2-5 Sander Hettervik (87)
Tilskuere: 50