Ungdommen vokser til og tidene forandres. Men ikke i spreakerbua i Grinde. Der finner du Dagfinn Bredal. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Dagfinn Bredal «hjemme» i speakerbua i Grinde. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Cupminne: Må bli Brann-kampen

Dagfinn Bredal har vært speaker på Skjold-kamper siden mikrofonen ble oppfunnet. Hans cupminne er også fra 2. runde og Skjold – Brann i 2001.

– Jeg husker godt den dagen og kampen ja. Det var masse arbeid i forkant. Heldigvis hadde vi den gamle grusbanen som vi kunne ha parkering på. Hadde blitt problemer i dag med så mye folk på kamp i Grinde. Mange i klubben måtte involveres. Dette var den største jobben jeg har hatt som speaker. Var «høge» puls. Vi ønsket jo at dette skulle klaffe og bli en minnerik dag. Husker jeg fikk fullt med avisfolk inn i bua mi. Flere skulle melde kampen direkte, mimrer Bredal.
– Det ble en kjempekjekk dag og publikumsrekord i Grinde. Husker det var stas og få snakke med Teitur Tordason som var trener da. MEN selv eliteseriegjengen gjør tabber. Husker når jeg leste lagoppstillingen til Brann så stod Torstein Helstad der, og jeg leste navnet hans opp. Men han var satt på benken uten at jeg fikk beskjed. Hadde nok ikke skjedd på Brann Stadion, smiler Dagfinn Bredal som er på plass i kveld.