Kristian Walland debuterte for Skjold mot Åkra i fjor høst. det ble stortap. Nå er det tid for revansje. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kristian Walland debuterte for Skjold mot Åkra i fjor høst. Det ble stortap. Nå er det tid for revansje. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Spent når alvoret begynner

Skjold mot Åkra i kvalifiseringskamp i cupen. Det høres tøft ut. For Skjold. I morgen tirsdag er det alvor igjen.

– Det blir automatisk en ekstra spenning i troppen når det er tellende kamper. Treningskamper kan brukes til mye, men det er noe eget ved slike oppgjør som en cupkamp er. Jeg tror ikke vi skal se oss for mye tilbake på fjorårets to seriekamper. Denne cup-kvaliken tror jeg er åpen, sier Skjold-trener Tor Martin Hegrenes.
Skjold mangler en del av de som naturlig ville kjempet om en startplass i morgen. Skader og skolegang, i tillegg til jobb er skyld i det. Men slik er det også for Karmøy-laget.

Satser
I treningskampene har vi avtalt på forhånd hvem som skal starte, og hvem som skal byttes inn. Nå er det de jeg mener er best akkurat nå som får starte. Rett etter påske er det seriestart, borte mot Åkra, og innsatsen imorgen tirsdag kan selvsagt spille inn på det uttaket. Derfor håper og tror jeg på et skjerpet mannskap, sier Hegrenes.
Kampen i Grinde starter klokken 18.00.
Skjold-treneren tror at hans nokså jevne mannskap kan matche karmøybuen.
– Vi har ikke den ene spilleren som kan avgjøre en kamp på egenhånd, men et jevnt og solid mannskap. Selv om ikke Skjold har noen stor cuptradisjon, vet jeg at cup er noe guttene snakker om. En god kamp tirsdags kveld kan gi oss en ny mulighet til å møte en god motstander. Jeg mener denne kampen er mer åpen enn en seriekamp på Åkra.
Mats Steinsland og Åkra-spiller Jakob Rasmussen er på obligatorisk skiskole og mister kampen. Jonas Risanger er på jobb og kan ikke være med. Håkon Bådsvik er fortsatt skadet, det samme er Jonas Staurland. Men dette er spillere som ikke har vært med på en stund. Oddbjørn Halvorsen sliter også med en ankelskade og er usikker.
– Vi stiller med det beste laget vi kan akkurat nå. Slik er det for alle lagene. Det er meldt om fine spilleforhold, og jeg håper på mye folk og en spennende kamp. Det er en kamp begge vil vinne, og etter en lang og kald vinter tror jeg tilskuerne vil se at det blir kjempet om et avansement, avslutter en spent Tor Martin Hegrenes.

Skjold sin tropp

Skjold – Åkra
Grinde kunstgras kl 18.00
Skjold sin tropp:
Tropp (18 spillere):
Aleksander Gundersen
Daniel Aarås
Gabriel Holden
Gøran Kallevåg
Haakon Kvia
Halvor Hansen
Håvard Hovland
Håvard Spartveit
Jomar Skrunes
Kristian Walland
Marco Passera
Morten Bådsvik
Petter Haraldseid
Roald Berge
Sander Hettervik
Sondre Bådsvik
Tollak Gismarvik
Vegard Steinsland