Så glad blir en av å score årets første tellende mål. Håvard Hovland og Vegard Steinsland feirer.  David Olsen Tveit kan styre seg. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Så glad blir en av å score årets første tellende mål. Håvard Hovland og Vegard Steinsland feirer. David Olsen Tveit kan styre seg. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

NM-Kvalik: Feide over Åkra og vant 4-2

Skjold har variert stort i prestasjonene i vinter, men da det ble alvor var de knusende overlegne mot Åkra. Cupeventyret lever videre i Grinde etter 4-2-seier mot Karmøy-laget.

Det skulle bare ta seks minutter før en skjønte at Skjold var på gang. Håvard Hovland scoret årets første tellende mål på et vakkert langskudd.
– Skal love det blir mer mål på meg i år, enn i fjor. Dette var en herlig start på sesongen, smilte «Hovi» etter kampen.
Men Skjold var litt heldige i starten. Gjestene hadde et par gigantsjanser som keeper Jomar Skrunes på elegant vis tok seg av.
– Kjekt å være keeper på en slik dag. Hadde et par redninger tidlig i kampen som gjorde godt. Litt kjipt at de får to mål mot slutten, men dette hadde vi full kontroll på, sier keeperen som kom fra Haugar i fjor.

Klakk-klakk
Selv om gjestene tidvis var med, var det hjemmelaget som dominerte det meste den første timen. Tre flotte mål av Daniel Aarås, Sander Hettervik og høyreback Marco Passera punkterte kampen.
– Spesielt det målet som Sander scoret to minutter etter pause gjorde mye for utfallet av kampen. Da var det vanskelig for Åkra å slå tilbake. De kom mot slutten, men som sagt dette styrte vi, sier en svært fornøyd Skjold-trener, Tor Martin Hegrenes.

For sent
Åkra slo litt tilbake, men det var for lite og for sent. To mål skapte litt temperatur, men Skjold var også nær et femte mål ved Aleksander Gundersen, to ganger faktisk. Et skudd i tverrliggeren og et par halvsjanser ble også notert for hjemmelaget.
– Det var viktig for oss å komme skikkelig i gang. Det har vært litt vanskelig å lese spillerne på trening og i vintercupen. Nå fikk jeg sett dem mot et godt lag, men vi må ikke ta av. Først må vi stabilisere oss på dette nivået, sier hegrenes.
Skjold møter Åkra borte i 1. serierunde uken etter påske.

Mer om kampen i papiravisen på torsdag.

Kampfakta

Skjold 4 (2)
Åkra 2 (0)
1. NM-kvalik
Grinde kunstgress
1-0 Håvard Hovland (6)
2-0 Daniel Aarås (22)
3-0 Sander Hettervik (47)
4-0 Marco Passera (63)
4-1 Daniel Kvalvågnes (76)
4-2 Simen Sandslett (89)
Dommer: Aleksander Vermundsen, KIL
Tilskuere: 80