Arvid S. Vallestad satte tydelig pris på hilsenen fra Sven Ivar Dybdal. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Arvid S. Vallestad satte tydelig pris på hilsenen fra Sven Ivar Dybdal. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tok farvel med latter og alvor

Rådmann Arvid S. Vallestad og kultursjef Ingvar Frøyland blei takket av i Nygaardsalen i går kveld. Skal en tolke innholdet i alle talene, så finnes det mange gode minner fra en tøff arbeidshverdag.

Det var representanter fra kommunestyret, formannskapet og pressen som torsdag kveld som møttes til et farvel på kulturhuset.
– Vi skal takke to personer som har gitt mye av seg selv, for Tysvær. Begge vil bli husket for stor arbeidsmoral og gode ideer som har gjort at Tysvær har kommet i den posisjonen som vi er i dag. Og det beste er at begge har hatt framtidsvisjoner vi andre kan ta med oss videre, nå når dere begge blir pensjonister, sa ordfører Sigmund Lier i sin hilsninger til de to.

Muntert
Det ble et muntert farvel, selv om alvoret tidvis preget mange av de som var i salen. Etter å ha jobbet tett i mange tiår (Frøyland) og i eit drøyt tiår (Vallestad) var det tid for å snakke om opp- og nedturer.
Det meste til varm latter i salen. Om en kultursjef som egentlig ikke hadde tenkt å være kultursjef så lenge, men som ikke klarte å stoppe. Om en langhåret og skjeggete Vallestad som tok Tysvær med storm. Det var også plass til mer personlige hilsener.
Sven Ivar Dybdal viste fram sine revykunster da han parodierte Vallestad som FKH-supporter. En parodi som hovedpersonen selv tydelig satte stor pris på.

Hva nå?
For å ha en viss balanse i regnskapet hadde Ingvar Frøyland en fantastisk tale om det å bli pensjonist.
– Tirsdag 3. april. Våkner 6.30. Prøver å sove litt til. Står opp 7.30 og drikker en kopp kaffe. Resten av dagen blir å planlegge hva vi skal ha til middag. Onsdag 4. april. Mye det samme som 3. april. Torsdag 5. april. Middagsplanlegging. Fredag 6. april. Endelig. Bilen skal på verksted.
Latteren runget i salen, men få har tro på at Ingvar Frøyland sin dagbok blir slik i vireligheten.
Ingvar Frøyland fikk også tildelt KS-medaljen i sølv for sin lange innsats for Tysvær kommune.

Mat og kultur
Avslutningsmiddag i Nygaardsalen hadde også kulturelle innslag av elever fra kulturskolen og «Tysværvisa» fremført av Tysvær Blandakor. Begge pensjonistene fikk med seg hjem et bilde av Olav Nygaard.

Et bilde av kunstner Olav Nygaard ble overrekt til begge pensjonistene. Her er det Arvid Vallestad som får sitt.

Orfører Sigmund Lier overrekker Ingvar Frøyland KS-medaljen i sølv.

Arvid Vallestad og Nils Øie, som har skrevet «Tysværvisa»