Halvor Hansen, Haakon Kvia og Jomar Skrunes fikk litt orden på forsvaret etter pause. men da var det for sent. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Jomar Skrunes starter i mål for Skjold i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

En fryktelig trist fotballkamp

Skjold ble totalt overkjørt i en omgang og lå under 4-0 for Åkra. Fem bytter i pausen ga resultat og redusering til 2-4. I sluttminuttene fikk Vegard Steinsland seg en stygg smell, og en trist fotball kveld for gultrøyene ble enda tristere. Det endte 2-4 i serieåpningen på Karmøy.

Alt som var så positivt i de to cupkampene var som blåst bort på vindfulle Åkra. Hjemmelaget gikk ut i 100, gjestene i null. Seks minutter ut i kampen var det 1-0. Etter 19 var det 2-0. Etter 24 var det 3-0 og etter 36 var det 4-0. Beksvart, elendig, tafatt og langt-langt unna det Skjold-laget vi har sett de siste ukene.
– Det var trist å stå bak der og få en slik start på seriespillet. Vi gjorde noen tabber, meg inkludert og det var helsvart. Vi kom ikke opp i duellene, de fikk det for lett og scoret på nesten alle sjansene sine. Trist, men sant, sukker keeper Jomar Skrunes.
– 1. omgangen var akkurat så svak av oss som alle kunne se. Det var mitt ansvar at det ble disse 11 som startet, og det var kanskje noen der som ikke var helt klar etter kampen på tirsdag. Vi møtte Åkra som var 100 prosent på. Det visste vi og det var vi forberedt på. Nå skal det sies at de scoret på fire av seks sjanser, så 4-0 var på mange måter godt betalt. Det tvang fram et skifte, sier trener Tor Martin Hegrenes.

Fem i pausen
Hegrenes forklarte spillerne tydelig i garderoben hva han tenkte om de første 45 minuttene. Derfor var det ingen høylytte protester da fem av spillerne ble sittende igjen i garderoben da lagene kom på banen etter hvilen.
– Vi var nødt til å gjøre noe. Vi måtte ha inn friske ben. Vi fikk en helt annen 2. omgang. De smuldret mer bort og vi var med i kampen. Vi fikk to kjappe mål og det så ut til at vi kunne hentet dem. Men vi kom ikke nærmere. Kanskje skulle vi hatt straffe da Vegard fikk seg en smell. Hadde vi fått den, pluss tillegg kunne dette endt annerledes. Når det er sagt så gikk det for lenge før vi kom inn i kampen i dag, og det skuffer meg, sier Hegrenes.

Stygg skade
Vegard Steinsland fikk seg en smell i hodet like før slutt (se egen sak), og kampen ble blåst av, etter at begge lag var enige like før 90 minutter.
Lærerikt
Selv om Skjold-spillerne tuslet hjem fra Åkra var det lærdom i å få en så solid bakoversveis etter 45 minutter.
– Det jeg så i dag var nok vårt laveste nivå. Men jeg så også at vi klarte å heve oss så pass at forskjellen mellom oss og de ikke var større enn at vi var på høyde med dem. I tillegg så jeg som annonsert at vi har mange jevne gode spillere som tar sjansen når de får den. Jeg så mye som gledet meg i andre omgang, og det på det som ble en trist dag for oss, avslutter Skjold-trener Tor Martin Hegrenes.
Daniel Aarås og Vegard Steinsland scoret for Skjold i løpet av ett minutt like før timen var spilt.

Andre resultat
Rosseland – Hana 2-2
Vedavåg – Djerv 1919 3-4
Hundvår – Voll 1-2

Mer om kampen og spillerbørs i papiravisen på torsdag

Hans Gunnar Hansen og Tor Martin Hegrenes var langt nede etter 1. omgangen.

Kampfakta

Åkra 4 (4)
Skjold 2 (0)
4. div. avd. 2
Åkra idrettspark
1-0 Daniel Kvalvågnes (6)
2-0 Simen Sandslett (19)
3-0 Jakob Rasmussen (str.24)
4-0 Daniel Kvalvågnes (36)
4-1 Daniel Aarås (55)
4-2 Vegard Steinsland (56)
Dommer: Marius H. Jakobsen, Vedavåg
Tilskuere: 150