Aleksander Gundersen og Berge Ohm fikk raskt mange Hundvåg-spillere rundt seg i 3-3-kampen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Aleksander Gundersen scoret fire ganger i kveld. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Sorry Skjold: Dette var ikke godt nok

Det kunne blitt seier, og det burde blitt tre poeng. Men 3-1-ledelse var ikke godt nok mot et hardt kjempene Hundvåg, som avslørte Skjold-forsvaret gang på gang. Dermed ble det bare med et trøstepoeng for de gulkledde.

Det så greit nok ut etter kvarteret da Berge Ohm kjempet seg gjennom og satte in 1-0. Det så enda litt mer ok ut da Aleksander Gundersen sin heading ble reddet helt opp i krysset ikke lenge etter. Men det så beksvart ut da Haakon Mehus satte inn 1-1. Marco Passera, Haakon Kvia og Halvor Hansen hadde alle sine muligheter til å stoppe angrepet, men det klarte de ikke.
– I dag var det helt tydelig at det var enkeltspillere som var langt unna det jeg forventet av dem. Det var rett og slett for dårlig både med og uten ball. Vet ikke helt om jeg klarer å forklare hvor dårlig forsvarsspillet til tider var. Dette var utrolig skuffende, sier Skjold-trener Tor Martin Hegrenes.
Målscorer Berge Ohm skjønte også tidlig at ting ikke fungerte.
– Vi skulle få ballen ned og begynne å spille vårt spill. Det skjedde aldri, og 1. omgangen var veldig rotete. Jeg tenkte kanskje at målet mitt ville roe det litt, men det ble dessverre alt for mye jaging, og alt for lite fotball, sier Ohm.

12 rare minutter
Skjold hadde ballen mye, men gjestene skapte minst like mange målsjanser. De var gode både i duellspillet, og hadde hurtige kantspillere som jaget i 90 minutter. I det 61 minutt kom Tollak Emil Gismarvik inn. Han var vraket etter kampen mot Åkra, og var heltent.
– Jeg var først i en duell hvor dommeren gav meg gult kort og sa det var helt på grensen. Det var nå bare en duell. Men så fikk jeg en sjanse like etter. Så egentlig ikke at det var en målsjanse og klemte til. Den gikk i mål og da trodde jeg de var ferdige, og at vi skulle dra dette i land. Men slik gikk det ikke, sukker Gismarvik.
Åtte minutter etter 2-1 kom 3-1 på vakkert vis fra Daniel Aarås, etter et flott angrep. Minuttet etter begynte nedturen. 3-1 ble til 3-3 på tre minutter.
– Det skuffer meg stort at vi ikke klarer å stabilisere oss defensivt på 3-1. Da hadde vi kampen, og kunne styrt den inn. Vi gjør ikke det, og får svi. Og det kunne faktisk blitt enda verre om de hadde scoret på straffen de helt korrekt fikk på overtid, sier Tor Martin Hegrenes.
Heldigvis for Skjold reddet Jomar Skrunes straffen fra Haakon Mehus i det 93. minuttet.

Forberedt
– Jeg har vært forberedt at vi har en tøff åpning på serien med Åkra, Hundvåg, FKH 2 og KIL i de første kampene. Ikke glem at dette Hundvåg-laget fikk 40 poeng i fjor, så det er ikke noe dårlig lag. Men det som bekymrer meg er at vi gjør ting så vanskelig og lite forutsigbart i forhold til der vi er på det beste. Det er ting som bekymrer meg i det jeg ser.
– Og det er?
Det er først og frem defensivt. Vi slipper inn mange mål, og det er dessverre lette mål. Vel, vi får ta en samling der vi er nå, telle opp og være kampklar til to kamper mot FKH på rad. En er en bonus i cupen, den andre en knalltøff seriekamp. Da må vi være tilbake på vært beste, avsluttet en svært skuffet Tor Martin Hegrenes.
Ajdin Brakic fikk sin debut mot Hundvåg. Han kom til et par skuddmuligheter, men preget ikke spillet i sine første 15 serieminutter for Skjold.

Kampfakta

Skjold 3 (1)
Hundvåg 3 (1)

4. div. avd. 2
Grinde kunstgras
1-0 Berge Ohm (14)
1-1 Haakon Mehus (19)
2-1 Tollak Emil Gismarvik (79)
3-1 Daniel Aarås (78)
3-2 Thor Ivan Furu (79)
3-3 Bjørnar H. Lea (82)
Dommer: Tore Risanger, Vard
Tilskuere: 70