Tor Martin Hegrenes. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tor Martin Hegrenes. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tor Martin før kampen

Skjold-trener Tor Martin Hegrenes har skrevet ned noen tanker om kveldens kamp mellom Skjold og Hundvåg.

DEN VIKTIGSTE KAMPEN
Med fare for at noen har glemt det ut – Skjolds a-lag spiller sin første seriekamp på hjemmebane torsdag kveld. Kampstart er 19.00, og motstander er Hundvåg. Jeg hører innimellom noen diskutere om de skal på kamp onsdag neste uke. Hyggelig det, men den viktigste kampen er den neste, og den er nå. Med stort mediefokus på neste ukes cupkamp mot FKH, så skal en holde tunga bra beint i munnen for å klare å ha fokus på det i øyeblikket absolutt viktigste: sesongens andre seriekamp. Men det kan jeg love at vi trenere og spillere har.

Første seriekamp er unnagjort. Vi måtte reise tomhendte fra Åkra i en kamp som allerede er mye omtalt. Først og fremst er vi glade for at Vegard etter forholdene har det bra. Dernest er vi veldig lite fornøyde med at vi ikke klarte å mobilisere det vi på forhånd visste var nødvendig, mot en motstander som ikke overrasket oss på noen måte, som det bør være fullt mulig å slå, men som så til de grader la mer i potten enn vi selv den dagen. Vi stod og så på mens de forsynte seg av fatet. Veldig tafatt, tre tapte poeng, dermed økt press inn mot torsdagens kamp.
Det fremtvinger seg noen endringer på laget torsdag. Dette først og fremst som følge av skadeproblematikk. Forandringer betyr som regel mindre forutsigbarhet. Vi har startet med tilnærmet likt lag de siste kampene, denne gangen blir det noen forandringer. Det kan utmerket godt bli enda bedre enn sånn vi de siste ukene har fremstått, men spenningen er noe større i forhold til hva vi har i vente.
Hos oss er det i øyeblikket ikke først og fremst konkurranse om å komme på laget, men konkurranse for å komme i 18-mannstroppen. Det vil være skadefrie spillere som til enhver tid må se kampen fra tribunen. Det er en kunst å kunne balansere en så stor gruppe med gode fotballspillere, men det er samtidig et luksusproblem å ha flere å velge i, og alltid ha en god benk.
Om vi skal ha utvikling på våre spillere, noe som er førsteprioritet, så er vi avhengige av at alle må strekke seg og yte sitt ytterste for å få spille – der er vi nå, og bedre forutsetninger for utvikling kan vi umulig få. Spillere vil ofte ha garantier, siden det er behagelig. Men garantier skaper ingen utvikling. Derfor har det fra dag en i min tid her vært et klart mål å skape et konkurransemiljø i gruppa, noe vi nå så til de grader har. Da kommer utviklingen av seg selv. Men det krever en ting: Spillere som takler konkurranse, og som setter laget foran seg selv.

Sist byttet vi fem i pausen, og de som kom inn vant sin omgang 2-0 – riktignok mot et Åkra som hadde avsluttet kampen i pausen. Men likevel, en sterk benk kan bli en avgjørende faktor i perioden fremover. En sterk benk kan jeg love torsdag også. Vi håper og tror at energien fra de to cupkampene er tilbake. Da er mulighetene gode.
Det viktigste du har å gjøre, er å møte opp torsdag 19.00 og støtte oss. God kamp!

Les også: https://tysver-bygdeblad.no/2018/04/12/skjold-hundvag-her-er-troppene/