God grunn til å juble etter 2-1 over Vidar på bortebane. Falkeid-damene med fullklaff i første serierunde. Foto: Olav Askeland
God grunn til å juble etter 2-1 over Vidar på bortebane. Falkeid-damene med fullklaff i første serierunde. Foto: Olav Askeland

Falkeid startet med seier

Falkeid-damene slo Vidar 2-1 på bortebane i kveld. I det som var en svært innholdsrik kamp endte det med tre poeng, etter scoringer av debutant Sara Haugan Helland og av Emma Askeland.

Falkeid kom best i gang og ledet 2-0. Debutant Sara Haugan Helland og klubbens egen måljeger Emma Askeland sørget for det som så ut som en trygg ledelse. Men hjemmelaget hadde andre planer. Dessverre for de, og heldigvis for Falkeid storspilte keeperdebutant Line Skeie Pedersen.
– Det var en kjekk kamp å være keeper, og jeg kan love dere at det er god stemning her nå. De produserte en del farlige sjanser, men fikk bare mål på en straffe. Utrolig kjekt å spille godt i en slik kamp, spesielt når det ender med tre poeng, sier Skeie Pedersen.
– Jeg har trent henne i 5 år i Kopervik så jeg visste hva jeg fikk der. Det var en rotekamp, hvor det var tydelig at det var mye nerver. Heldigvis har vi mye mer å gå på, og dette Vidar-laget skal nok skape problemer for flere, sier trener Arne Breivik.

Perfekt
– Hvor glad blir en når en vinner åpningskampen på bortebane i Stavanger?
– Det er helt fantastisk. Alle jobbet godt og vi kan være stolte over innsatsen i dag. Nå blir det bare gøy å sette kursen hjemover, sier keeper Skeie Pedersen.

Flere kommentarer og mer om kampen i papiravisen på torsdag.

Kampfakta

FK Vidar 1 (0)
Falkeid IL 2 (1)
Kvinner 3.div avd 1
Lassa Idrettspark
Kaph Banen
0-1 Sara Haugan Helland (15)
0-2 Emma Askeland (64)
1-2 Tina Skår Eliassen (str 75)
Dommer: Nedzad Munjic (Viking FK
Tilskuere: 20

Poengbørsen, Falkeid:
3 poeng:
Line Skeie Pedersen
2 poeng:
Sara Haugan Helland
1 poeng:
Solveig Egge

Tysvær Bygdeblad skal kåre Årets Falkeid-spiller ved sesongslutt