Det blir et stor øyeblikk for Grinde Skolemusikkorps og dirigent Øystein Østebøvik når de søndag spiller konsert sammen med RUK. Fotro: Alf-Einar Kvalavåg
Det blir et stor øyeblikk for Grinde Skolemusikkorps og dirigent Øystein Østebøvik når de søndag spiller konsert sammen med RUK. Fotro: Alf-Einar Kvalavåg

Konsert med Grinde og RUK i Aksdal

Søndag kommer Rogaland Ungdomskorps (RUK) til Aksdal kyrkje. Saman med dei blir det konsert med Grinde skulemusikkorps.

Under ledelse av sin dirigent Martin Kinn er Rogaland Ungdomskorps på turné 14.-15. april. Rogaland Ungdomskorps avslutter turnéen med å spille konsert i Aksdal Kirke sammen med Grinde Skulemusikkorps søndag.
Rogaland Ungdomskorps dirigeres av Martin Kinn, og Grinde Skulemusikkorps dirigeres av Øystein Østebøvik.

Rogaland Ungdomskorps
Rogaland Ungdomskorps (RUK) er NMF Rogalands representasjonskorps og er ment å være en ekstra inspirasjon for musikanter som er blant de eldste i sine skolekorps. RUK er et tilbud til musikanter i hele fylket i alderen 14 til 19 år. Korpset har janitsjarbesetning og består som regel av i overkant av 50 medlemmer.
Korpset holder et høyt musikalsk nivå og det kreves av medlemmene at de både stiller lojalt opp på alle samlinger i løpet av en sesong, og at de møter godt forberedt.
Rogaland Ungdomskorps har tre til fire helgesamlinger i året på forskjellige steder i fylket. Hver samling avsluttes med en større eller mindre konsert. Korpset spiller alltid festkonsertene under RM.
For å bli med i Rogaland Ungdomskorps må man prøvespille. Mange av medlemmene prøvespiller i forbindelse med NMF Rogalands sommerkurs, men man kan også velge å prøvespille ved annonserte prøvespill like før sommerferien.

Visjonen bak
Etter at regionkorpset hadde ligget nede i mange år ble Rogaland Ungdomskorps reetablert i 2002, og lever nå i beste velgående. Korpset eksisterer for å tilby regionens eldre skolekorpsmusikanter utfordringer og opplevelser utenom det hverdagslige og for å motivere til videre musikalsk utvikling og fortsatt medlemskap i de lokale skolekorpsene. Rogaland Ungdomskorps er også en feiring av våre ungdommers fantastiske talent og av NMFs verdier: inkluderende – inspirerende – engasjert.