Disse J-19 jentene fra Stegaberg/Skjold er ikke lette å slå. I dag vant de Vinterserien for J19. Foto: Barbro Haldorsen Thorvaldsen
Disse J-19 jentene fra Stegaberg/Skjold er ikke lette å slå. I dag vant de Vinterserien for J19. Foto: Barbro Haldorsen Thorvaldsen

Råsterkt av Stegaberg-Skjold

Stegaberg/Skjold vant vinterserien for J19 etter en dramatisk finale mot Åkra. Det hele måtte avgjøres på straffer.

– Det ble en spennende kamp, der resultatet ved pause var 1-0 til Åkra. I starten på andreomgang får Åkra inn et tidelig mål resultatet er da 2-0. Men vi kommer sterkt tilbake og setter inn to raske mål ved Johanne Haakul og Vilde Skofteland. Dette førte til straffekonkurranse der Stegaberg/Skjold vant. Dette var finalen i Vinterserien Nord-Rogaland J.19. Seieren betyr at jentene fra Stegaberg/Skjold skal spille finale om tittelen «best i Rogaland mot Klepp». Dato er ikke satt, forteller Barbro Haldorsen Thorvaldsen fra Storhall Karmøy hvor finalen gikk i ettermiddag.
Målscorere Åkra var Fatima Bala Garba som headet inn en corner. Thea Haringstad økte ledelsen.

Trener Trond Helge Erland har sendt denne oppsummeringen av kampen:
_ Det ble 4-5 i selve straffekonken. Totalt 6-7. Det ble litt todelt kamp der vi de første 20 minuttene ble med på Åkra sin måte å spille på. Dueller og det å slå langt. Der er vi dårlige. Når vi etterhvert prøve å få ballen på bakken og litt tempo i spillet, så lager vi en god del store sjanser. Men vi havner jo under 2-0, selv om vi lager masse store sjanser. Laget viser moral og henter det inn. Får utvist keeperen vår 7-8 min før slutt, men fortsetter å skape muligheter. Vi er vel alene med keeperen deres 7-8 ganger, har tre skudd i treverket, pluss en del sjanser som vi sløser vekk. Men vi vinner fortjent, må bare være litt mer effektive.

Disse lagene skal også møtes som seniorer i seriespill i år. Samarbeidslaget på sør-Karmøy, som Åkra er en del av er favoritter ti å vinne 4. divisjon.

https://www.facebook.com/groups/2304433383/