Eirik Horneland ser fram til å møte Skjold.
Grethe Nygaard, Haugesunds Avis
Eirik Horneland ser fram til å møte Skjold.

TB teller ned til onsdag: – FKH tar Skjold på alvor

– En cupkamp mot Skjold i Grinde skal selvsagt vinnes. Vi tar ikke lett på dette, og går for seier. Samtidig er dette en gyllen anledning til å vise oss fram for alle våre fans i Tysvær, sier FKH-trener Eirik Horneland.

Det er tunge sinn og få smil i FKH-leiren etter tapet for Ranheim, søndag. I dag byttes den kampen ut med fokus på 1. runde i cupen.
– Alt annet enn en seier vil være feil, men fotball er vel den eneste idretten hvor en underdog ala det Skjold blir her kan vinne. Derfor gjør vi et skikkelig arbeid også inn mot den kampen. Vi må dessverre hvile noen av spillerne som spilte mot Ranheim, men de som kommer til Grinde er alle aktuelle for en startoppstilling i Eliteserien. Det betyr alvor, sier Horneland.
– Det er mange som er spent på hvem som kommer til Grinde. Kan du røpe litt i dag?
– Spillere som Kristoffer Haraldseid og Alexander Stølås er med i troppen. Det samme er vår nye spiller Erin Pinheiro, som fort kan få sin debut i Grinde. Videre har vi bare lokale keepere, så der blir det garantert en lokal spiller fra start. Vi stiller ikke toppet, for å si det slik, men det laget som starter mot Skjold er et godt lag, som virkelig skal gi alt for en skikkelig seier, og et avansement i cupen, sier Horneland.

Cup er viktig
Horneland vet godt hva lokaloppgjør betyr i de små klubbene, men er også tydelig på at dette betyr noe for elitelaget.
– For oss i FKH er det stor forskjell på møte Skjold kontre et eller annet lag fra Hordaland. Det er dette som er vårt nærområde. I tillegg er det alltid litt ekstra stemning rundt cupkamper og jeg er sikker på at flere av de som ikke skal spille for oss, kommer til å ta turen for å se. Skjold har et godt navn i FKH-leiren, så dette er en godbit også for oss, sier FKH-treneren.
Så til det litt rare spørsmålet når FKH, som var nummer tre i Eliteserien da 1. runde ble satt opp og Skjold lå sist i 4. divisjon.
– Kan FKH i virkelighetens verden tape en slik kamp?
– Som sagt i fotball skjer det mye rart. Men det meste er likevel normalt, og noe annet enn en storseier for oss er vel strengt tatt ikke bra. Det er stor forskjell, men likevel ikke større enn at vi ikke kan leke oss til noen seier. Skjold er et godt lag, som garantert vil gi oss kamp. Spørsmålet er om det skjer noe i kampen som ødelegger for dem. Tidlig mål eller lignende vil gjøre det vanskeligere enn det allerede er. Jeg tror det kan bli en fin fotballkamp, med mye folk, og to lag som vil mye. Håper at mange tar turen og støtter begge lagene, avslutter Eirik Horneland.