Solveig Egge var banens beste og skapte mye på egenhånd. Her i aksjon mot Samira Johnsen Roth, med pannebånd , og Sandra Barene. Nærmest Lene Telle. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Solveig Egge var banens beste og skapte mye på egenhånd. Her i aksjon mot Samira Johnsen Roth, med pannebånd , og Sandra Barene. Nærmest Lene Telle. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Falkeid med to strake etter 4-1-seier

Det var to kamper som Falkeid skulle vinne, men ballen er rund, og ingenting kommer gratis. 4-1 over Djerv 1919/Nord ble en sliteseier i et forferdelig trist vær.

– Vi begynte kampen strålende og kom oss rundt på kanten og fikk lagt inn. Sara Haugan Helland var på rett sted, og vi ledet 1-0 nesten med en gang. Akkurat da tenkte jeg at dette blir lett. Så feil kan en ta, ler Lene Telle.
Kantspilleren løp og løp og var stadig på farten, men det ble mye nesten. Den største sjansen til å øke hadde hun selv.
– Jeg kom meg fri og var alene med keeper. Siktet på lengste hjørne, men bommet. Det var rett og slett dårlig og vi sløste med sjansene vi fikk, smiler hun.

Brukbart spill
Det ble etter hvert tydelig at Falkeid er hakket bedre enn gjestene fra byen. Samspillet og variasjonen i oppspillene ble bedre og bedre, men det ble ikke flere mål bak en god Andrea Stelander Halvorsen de første 45 minuttene.
– Vi spilte nok best i 1. omgang, men det var etter pause at de fleste målene kom, sier tomålsscorer Solveig Egge.
Midtbaneeleganten tok seg av 2-0 like etter pause og 4-1 like før slutt.
– Det var en tung kamp og vi slet med å få til så mye i 2. omgang. det var vått og surt og draktene var tunge. Men vi fikk mål, og 4-1 er vi fornøyd med. To kamper og to seiere er vi strålende fornøyde med, sier Egge.
Lene Telle serverte for det meste, men fikk seg også en scoring. Lillesøster Hannah viste seg fram med en god innleggsfot og hadde flere farlige dødballer. Men hun sliter med en skade, og er usikker til møte mot Egersunds borte på søndag.

Mer om kampen, og intervju med trener Arne Breivik i papiravisen på torsdag.

Onsdag melder Falkeid IL dette på sine nettsider: «Vi kan med glede opplyse om at Stine Askeland har signert overgang tilbake til Falkeid sitt damelag etter å ha spilt ca 1 år på Nymark sitt damelag i Bergen. Hun er tilbake på trening torsdag og håper å bli spilleklar til kampen mot Egersunds på søndag.»

Mona Tvedt og Sara Haugan Helland.

Sara Haugan Helland setter inn 1-0 bak Djerv1919/Nord sin gode keeper Andrea Stelander Halvorsen.

Lene Telle i duell med Henrikke Drange og Helene Helgeland.

Kampfakta

Falkeid 4 (1)
Djerv 1919/Nord 1 (0)

3. div. damer
Troppene kunstgras
1-0 Sara Haugan Helland (7)
2-0 Solveig Egge (48)
2-1 Julie Aase (57)
3-1 Lene Telle (62)
4-1 Solveig Egge (90)
Dommer: Naser Alinejad, Vard
Tilskuere: 20
Falkeid poeng:
3 p: Solveig Egge
2 p: Lene Telle
1 p: Hannah Telle