Fredrik Pallesen Knutsen prøvde det meste for å få seg et mål i Grinde. Morten Bådsvik sto ann av... Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Fredrik Pallesen Knutsen prøvde det meste for å få seg et mål i Grinde. Morten Bådsvik sto ann av... Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Skjold – FKH 0-3: – Stolt over guttene

– Vi møtte tøff motstand men klarte oss svært bra. Jeg er stolt over det guttene viste i dag, og 0-3 kan vi leve godt med. Det ble akkurat den festen vi ville ha, sier Skjold-trener Tor Martin Hegrenes.

Av Alf-Einar Kvalavåg og Joachim Kvalavåg

Alexandar Kovacevic, Kristoffer Velde og Vegard Skjerve scoret kampen tre eneste mål, men Skjold kunne fort fått seg et mål og to de også. Daniel Aarås hadde minst to gode sjanser til å overliste Helge Sandvik i FKH-målet.
– Jeg synes vi leverte bra innsats, og det å holde nullen etter pause er meget bra. Det er lett å merke at dette er elitenivå. Alt går fortere, de er mer treffsikre og presser fram feil. Jeg var nære et mål der gitt, men den ville ikke inn. Jeg prøvde å kippe over keeper, men det ble bare nesten. Vi hadde et fokus på å jobbe knallhardt og å unngå stortap. Vi greide begge deler og har lov til å være fornøyd, sa Skjold sin bestemann Daniel Aarås.

Skade
For trener Tor Martin Hegrenes ble det etter hvert mye å glede seg over.
– Første halvtimen var bra. De fikk et mål, men vi var med. Så fikk de to kjappe og jeg fryktet at det begynte å minke på kreftene. men i pausen ble vi enige om å holde oppe, og det klarte vi strålende. Dette var bare positivt for oss, bortsett fra at Haakon Kvia fikk seg en smell, sier Skjold-treneren.
– Jeg fikk en slags vridning i en duell, men vet ikke helt hva det er, sier Kvia som gikk av banen for egen maskin etter kampen.
– Det er i alle fall gode nyheter. Nå får vi ise ned, så får vi ta en grundigere sjekk i morgen, sier fysioterapeut Øyvind-Andreas Kolstø.

8-900
Mange hadde funnet veien til Grinde, og fikk se en kamp FKH kontrollerte det meste av. Med en gang de slapp seg litt nedpå var Skjold-spillerne over dem. Det ble 3-0, et resultat begge lagene kan leve godt med.

Daniel Aarås svede over kunstgresset i Grinde, ofte med Kristoffer Haraldseid i ryggen.

Kampfakta

Skjold 0 (0)
FKH 3 (3)

1. runde NM
Grinde kunstgras
1-0 Alexandar Kovacevic (12)
2-0 Kristoffer Velde (36)
3-0 Vegard Skjerve (41)
Dommer Mischa Kellerhals, Orre
Tilskuere: 800
Skjold:
Jomar Skrunes 5
Jonas Risanger 6
Halvor Hansen 5
Haakon Kvia 7
Morten Bådsvik 5
Daniel Aarås 7
Berge Ohm 5
Mats Steinsland 5
Tollak Emil Gismarvik 6
Vegard Steinsland 5
Sander Hettervik 5

Innbyttere:
Marco Passera fra 58 for Kvia 5
Aleksander Gundersen fra 75 for M. Steinsland
Ajdin Brakic fra 83 for V. Steinsland