Sara Haugan Helland scoret for Falkeid og skulle hatt straffe like før slutt. det ble tap mot Forus &Gausel. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sara Haugan Helland er på jakt etter tre poeng i kveld. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tafatt Falkeid, med kjedelig tap

Det er aldri kjekt å tape fotballkamper. Men kveldens tap mot Forus & Gausel var av det kjedelige slaget for Falkeid. Det gikk i sirup.

– Vi fikk aldri fart på ballen. De få gangene vi fikk til et press var det mer enkeltprestasjoner, enn godt spill. Det var høyt gress, og vanskelig å få fart på ballen. Totalt sett var det rett og slett en kjedelig kamp, sier kaptein Tomine Teistedal Vikre.
Kapteinen var en av banens beste der hun ryddet opp i stor stil de aller fleste gangene gjestene kom på besøk. Kun to ganger glapp det, og da på Falkeid sin høyreside.
– Vi fikk svi for at vi slapp til hun der som scoret begge målene. Ellers følte jeg vi hadde kontroll. Men det var vanskelig å spille seg ut, spesielt i 1. omgang hvor vi hadde en tøff motvind, og en lav sol i øynene. Så vi kan si at naturen ikke spilte på lag denne gangen. Men dette må tenne oss før kampen mot Haugar 2, smiler alltid like sympatiske Teistedal Vikre,

Sara tente håp
Sara Haugan Helland utlignet til 1-1 like før pause og det virket som om Falkeid kom litt mer med i spillet etter en tap 1. omgang. Men Cecilie Mjelde som banket inn 1-0, var raskt frempå etter hvilen, og banket inn sitt andre for kvelden i lengste hjørnet til debutant Emilie Alfsvaag i FIL-målet.
Det skulle vise seg å bli vinnermålet.
– Helt enig med Tomine i at dette var et kjedelig tap. Det verste er at vi skulle hatt straffe rett før slutt. Jeg ble klippet ned bakfra. Dommeren fikk det ikke med seg, og det var litt rart for mange stoppet opp, sier Sara Haugan Helland.
Situasjonen hun snakker om skjedde fem minutter før slutt. Vikedals-jenta snappet opp en ball etter dårlig forsvarsspill og rundet keeper, før hun regelrett ble klippet ned bakfra. Hvordan dommer Zia Kazemi kunne unngå å se den er et mysterium. Ellers i kampen blåste han for den minste kontakt, og skapte litt frustrasjon for pirket. Men da det virkelig gjaldt, vel da sviktet han hjemmelaget.
Falkeid tapte mot et velspillende Forus & Gausel, men hadde sine sjanser til å sikre seg ett poeng. Det gikk ikke.

Dermed står laget med tre strake tap etter en god start med to seire.

Kampfakta

Falkeid 1 (1)
Forus & Gausel 2 (1)
3. div. kvinner
Troppene gras
0-1 Cecilie Mjelde (28)
1-1 Sara Haugan Helland (43)
1-2 cecilie Mjelde (55)
Dommer: Zia Kazemi, Avaldsnes
Tilskuere: 20

Falkeid-poeng
3 p- Lene Telle
2 p- Tomine T. Vikre
1 p- Solveig Egge