Mats Steinsland og Skjold ble effektivt stoppet av rutinerte Rosseland-spillere. det endte 2-3 i Grinde. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Mats Steinsland avgjorde Nærbø. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

– Vi gav dem tre poeng

Skjold-trener Tor Martin Hegrenes var skuffet etter 2-3-tapet for Rosseland. Mest fordi personlige feil ødela kampen. – Vi gav dem både mål og poeng. Det holder ikke, sier treneren.

Skjold startet dagens kamp bra med fin fotball, og mange angrep fra kantene. Dessverre var innleggene fra både Daniel Aarås og Oddbjørn Halvorsen av det svake slaget. Og det skulle bli et problem for et jagende Skjold senere i kampen.
Etter en halvtime, og en rekke med halvsjanser scoret Berge Ohm, etter å ha snappet opp en retur. Der og da så det ut som om det var Skjold sin dag. Men bare seks minutter etter 1-0 feilvurderte keeper Håkon Bådsvik et frispark fra midtbanen. Ballen forsvant over keeperen, forsvaret og ned i beina på Tommy Eide Møster, som scoret fra kort hold.
– Slik keeper- og forsvarsspill holder dessverre ikke. I dag fikk vi svi skikkelig for det, for bare minutter etter var det svakt forsvarsspill igjen og 1-2. Tafatt vil jeg kalle det som skjedde, og det ødela kampbildet. Vi ga dem to lette mål, snudde kampen som vi styrte og måtte ut å jage. Det løste vi dårlig, sier trener Hegrenes.

– Elendig
En av de som begynte kampen godt var Morten Bådsvik. Tidvis fikk vi se noe av det som bor i midtstopperen. Ro og gode løsninger bakerst på banen.
– Jeg skjønner ikke helt hva som gikk galt. de fikk et par enkle mål, men vi burde ha skjerpet oss og slått tilbake. Vi var aggressive i starten og hadde vi bare fått til bedre innlegg kunne vi punktert dette. Utover i kampen ble det en elendig periode, hvor de fikk det akkurat som de vill. Mot slutten skulle vi jage mål. Vel, det var ikke imponerende av noen av oss, sukker Bådsvik.
Skjold fikk aldri satt gjestene under noe skikkelig press. Sju spillere med friske ben kom inn utover i 2. omgang, men det ble med halvsjanser, og en rekke med dårlige innlegg.
Rosseland vant 3-2 fordi de tok vare på de sjansene de fikk. Rutinerte spillere som visste hva som skulle til for å frustrere Skjold sine unggutter. Det var nok. Og noe godt lag var det ikke. De var bare gode på å gjøre motstanderen svak.
– Det er faktisk det som irriterer meg mest akkurat nå. Hadde vi tapt mot et bedre lag så hadde det vært greit. Rosseland var ikke noe bedre lag. Vi gav dem tre poeng, avslutter Hegrenes.
Det ble 90 våte og triste minutter i Grinde. Det mest imponerende var faktisk at de mange fremmøtte holdt ut i regnet.

Spillerbørs og tanker om neste kamp mot Sandnes-Ulf 2, kommer i papiravisen og på nett fredag den 18.

Kampfakta

Skjold 2 (1)
Rosseland 3 (2)
4. div. avd. 2
Grinde stadion
1-0 Berge Ohm (32)
1-1 Tommy Eide Møster (38)
1-2 Dardan Shabi (42)
1-3 Tommy Eide Møster (str. 62)
2-3 Roald Berge (90)
Dommer: Marius Jakobsen, Vedavåg
Tilskuere: 50