Dag Frode Tønnesen fortviler over at det ikke går ann å spille på den vanligvis så flotte gressmatta på Frakkagjerd. Tørken har gjort banen hard som betong. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Dag Frode Tønnesen likte lite å bli kjørt over av Djerv 19191 2. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kan bli hett i varmen

Vard 2 er det beste laget i 5. divisjon. Fredag kveld kommer de til et sommerhett Frakkagjerd for å møte revansjesugne Stegaberg.

Det er ikke bare rekruttene til Vard som er en utfordring i sommervarmen. Gressbanen til Stegaberg er tydelig preget av de iste ukene med strålende sommervær.
– Banen er knallhard og kan sammenlignes med gress som ligger på asfalt. Det er rett og slett helsefarlig å sende utpå 22 mannfolk i 90 minutter. Hvis en ikke finner en løsning innen kampstart når det gjelder vanning, må vi flytte til kunstgresset, sier Stegaberg-trener Dag Frode Tønnesen.
– Det er dessverre lite vi kan hjelpe Stegaberg, og de andre klubbene med akkurat nå. Når det er vanningsforbud i kommunen, kan ikke vi vanne fotballbaner, selv om dette er kritisk for banene. Stegaberg har tidligere fått hjelp av lokale bønder som har hentet vann i nærheten. Klarer de å få til en slik løsning skal vi være med å legge til rette så godt vi kan. Det er også Kårstøcup denne helgen, og jeg er spent på hvordan det er der. Skjold skal spille hjemmekamp på gresset de også i 4. divisjon, men banene til Skjold og Falkeid tåler tørke bedre enn Frakkagjed, sier idrettskonsulent Geir Stakkestad.

Vanskelig
– I steikende varme og sol kommer topplaget Vard 2 på besøk. Tøff test for oss, som i de siste kampene virkelig har kommet på rett spor. Hvem Vard 2 kommer med er som vanlig uvisst, men uansett så skal vi gi dem knallhard kamp om poengene.
Hvem takler den ekstreme varmen best? Det blir en avgjørende faktor i morgen, sier Tønnesen som har tatt ut følgende tropp.

Stegaberg – Vard 2 5. div. avd. 5 Frakkagjerd fredag kl. 19.00
Espen Tørresdal
Glenn Fjellet
Are Søderlund
Christoffer Kydland
Ole Johannes Stople
Kjetil Bjørkheim
Morten Mæland
Håkon Mannsåker
Thomas Stølsvik
Fredrik Svendsen
Øyvind Stakland
Alfred Bringedal
Kenneth Kristiansen
Yasser Aguilera Trujillo
Morten Sørensen
Sigbjørn Tysvær
Jan Reidar Tjøsvold