UM i padling med lokale favoritter

Til helgen arrangerer Ungdomsmesterskap i padling samt Norges Cup 3 for øvrige aldersklasser på Laksevåg i Bergen. Tysvær Kano og Kajakklubb drar også denne helgen med en stor og lovende tropp.

I ungdomsklassen er både Leander Helgesen og Sander Askeland blant favorittene til medaljene under UM, disse guttene har vært på pallen flere ganger i år og har mål om å kjempe helt i toppen i helgen. Nicolai Lønning, Karl Kristian Kyvik og Marius Alne padler også under UM og disse guttene har som mål om å kjempe seg til A-finalene (topp 9). Like over helgen blir Ungdomslangslaget til Nordisk mesterskap i Kristiansand 11-12. august tatt ut og flere av Tysvær-padlerne er høyaktuelle for å bli tatt ut på laget.

I 14års klassen stiller TKKK med mange utøvere, blant disse Gudmund Lønning Staupe som har vært på pallen i 5 av 6 løp denne sesongen og har som mål om å fortsette den gode trenden denne helgen. Stine Egge har også bemerket seg tidligere denne sesongen og det blir spennende å hvilke resultater hun kan levere i helgen.

Elise Erland deltar ikke under helgen stevne ettersom hun er på treningsleir for å forberede seg til junior EM i Auronzo i Italia som begynner torsdag neste uke. Under EM skal Elise padle K2 500m med Thea Røsten fra Strand KK.

Lars Magne Ullvang er ferdig med en travel vårsesong og er i gang med forberedelsene til senior VM i august og deltar derfor ikke under helgens stevne. Uttaket til VM er ikke gjort enda men etter vårens pretasjoner med 6. plass på K2 1000m under World Cup sammen med Eivind Vold fra Oslo KK er Lars Magne høyaktuell til en plass på samme distanse under VM.